16.03.2017

Keittiösuunnitelmia

Viikot ovat hurisseet vauhdilla nyt kun on taas kokopäivätyössä. Vähän on sellainen tunne, että ei ehdi enää tekemään mitään muuta kuin töitä. Tosin en valita, sillä kuten jo edellisessä postauksessa kerroin, niin pidän todella paljon tästä uudesta hommasta.

Edelleen olen myös pitänyt kiinni viikon kolmesta salitreenistä eli nekin on kiitettävästi hoidettu pitkistä työpäivistä huolimatta. Mielessä on kyllä käynyt, että miten hommat hoituisi, jos minulla olisi tässä vielä pieniä lapsia. Eihän heidän kanssaan ehtisi viettää kuin pari tuntia illasta, kun tulen kotiin töistä puoli kuuden aikaan. Siinä kun moni vanhempi joutuu vielä laittamaan ruoan perheelleen, ehkä vielä viemään lapset harrastuksiin. Hattua nostan kyllä kaikille niille äideille ja isille, joilla työ, kodin sekä lasten hoito onnistuu hyvässä tasapainossa. Onneksi minulla oli lasten aikaan työ, josta oli kotona jo neljän jälkeen. Se tunti parikin iltaan on jo todella paljon.

Nyt kun tosiaan olen ”aina töissä” niin nämä minun blogijututkin pyörivät niissä aiheissa. Toivottavasti jaksatte vielä kuulla juttuja keittiösuunnittelusta, sillä ajattelin vähän kertoilla viime viikkoina tekemistäni keittiösuunnitelmista eli mitä asiakkaat tätä nykyä haluavat keittiöihinsä.

Suosikkisävy on edelleenkin valkoinen.

Yllätyksekseni yhdeksi suosikiksi on kirinyt valkoinen peilikuvioinen ANIS-ovimallimme. Tällä ovella on tilattu jo kaksi suunnitelemaani keittiötä. Toinen tämä ihanan iso keittiö, jossa ei säilytystilasta tule olemaan puutetta. Toinen tilattu Anis-keittiö on niemekkeellinen malli. Tämän keittiön omistajat siirsivät perinteisen ruokapöydän isoon olohuoneeseen ja ruokapöydän tilalle suunniteltiin niemeke. Näin keittiöön saatiin kaivattua lisäkaappitilaa.Saarekkeet/niemekkeet ovatkin nyt kovasti suosiossa.Niitä halutaan jossain muodossa lähes jokaiseen keittiöön, mihin se on vain mahdollista toteuttaa.Saarekkeet tuovatkin kivasti lisää työskentelytilaa keittiöön ja ne toimivat juhlien aikaan loistavina tarjoilupöytinä.Komeroseinät ovat myös tätä päivää keittiösuunnittelussa.Ihan kaikki keittiöt eivät kuitenkaan ole valkoisia. Valkoista ja puunsävyä vähän eri tavalla yhdistettynä.Toisinaan innostun lisäilemään muutakin sisustusta suunnitelmiin, kuten tässä Kartellin Ghost-tuolit ja GE-valaisin.


6 Responses to “Keittiösuunnitelmia”

 1. Merja sanoo:

  Hei Soile, täällä yksi keittiökuumeinen :) Olen tutustunut myös Ideal-keittiöihin ja Kouvolassa kävin sitä liikkeessä katsomassakin. Meillä on nyt valkoinen I-muotoinen 26-v. keittiö ja toiveessa on uusia se lähitulevaisuudessa. Nuo kaksi viimeistä kuvaa ovat väriltään tosi mieluisia. Teillä on sellainen tumman harmaa, vähän viilutetun näköinen ovi ja siihen mustat Suomi-vetimet. Sellaista olen ajatellut, paitsi nyt on tullut mieluisaksi sellainen harmaan ruskea väritys, puusävyinen. Vaikeita asioita, mutta ahh niin mukavia mietiskellä :)

  • soile sanoo:

   Vaihtoehtoja on tosiaan niin paljon, että ymmärrän valinnan vsikeuden. Itsekään en ole vielä täysin osannut päättää mitä sävyjä meidän uuden talon keittiö tulee olemaan. Ihania mutta vaikeita päätöksiä

 2. Paula sanoo:

  Olisin kysynyt mitä niemeke tai saareke vaatii keittiöltä. Olemme miettimässä vanhan talon remonttia ja olisi kiva tietää, että mikä on suositeltava mitta niemekkeen ja selkäpuolella olevien kiinteiden kalusteiden välissä tulisi olla? Keittiön tulisi olla kuitenkin toimiva vaikka vetolaatikoita avattaisiin. Kyseessä on todellakin vanha puutalo, jossa puuhella ja hormi on jokseenkin rajoittavatekijä keittiössä.

  • soile sanoo:

   Suositeltava mitta vastakkain olevien kaappien välissä on 1200 mm. Saarekkeen päätyä vasten tulevien kalusteiden väli tulisi olla 900 mm.

 3. Manteli sanoo:

  Hei,

  Mielenkiinnolla odotan postausta tulevasta keittiöstä. Itse pohdin kovasti kiilto- ja mattavalkoisen keittiön välillä. Kumpi on helpompi pitää puhtaana ja kummassa näkyy sormenjäljet helpommin.. Mitä mieltä sinä olet?

  Ulkomaisissa sisustuslehdissä näkyy modernia tummaa kiiltopähkinä keittiötä. Suomessa ei vaan taida olla mitään vastaavaa tarjolla. Vai onko Idealilla juuri sellainen ovimalli?

  Manteli