21.04.2017

Tavara-ahdistus

Minua on jo muutaman viikon ajan alkanut ahdistaa tämä meidän tavarapaljous. Isoon taloon on reilun 13 vuoden asumisen aikana kertyny sitä sun tätä. Sitä miettii jo pikkuhiljaa muuttoa uuteen taloon ja sinnehän ei mahdu puoletkaan meidän nykyisistä huonekaluista ja tietysti mielellään sinne hankkisikin ihan uusia juttuja.

Pääsiäisen aikaan laittelinkin jo Facebookin myyntipalstalle muutamia yläkerrassa nurkkia täyttämässä olevia huonekaluja, mutta paljon on vielä tavaraa, joista on luovuttava. En oikein vielä ole edes osannut päättää minkälainen sisustustyyli uuteen taloon tulee. Ei ainakaan mitään tällaista romanttista sillisalaattia, mitä meillä on yläkerrassa. Itseasiassa lähes kaikista yläkerrassa olevista huonekaluista pitää varmaan luopua. Lasipöytä pukkijaloilla tulee löytämään paikkansa meidän yhdestä makuuhuoneesta. Askon Igloo muovituolit olisi myös suunnitelmissa asettaa Polarmetallista hankkimiemme rautajalkoihin tulevan ruokapöydän ääreen. Pieni musta mieheni kanssa tekemä sohvapöytä rullilla ei sovi uuden talon suunnitelmiin. Yläkerran beige sohva sensijaan voisi löytää paikkansa tulevasta tv-huoneesta. Korituoli raheineen voisi sopia terassille. Puuhuonekaluista sen sijaan tullaan luopumaan.Yläkerrassa on myös yksi ylimääräinen ruokapöytä tuoleineen ja hyllyillä sekä kaapeissa on koriste-esinettä joka lähtöön. Valkoiset lasikaapit ovat vielä mietinnässä sopiiko uuteen taloon vai ei…..Pikkuhiljaa täytyy varmaan jo tyhjentää yläkertaa, niin pääsisi vähän helpommalla sitten kun on pakko löytää kaikille uusi paikka. Onneksi fb-kirpputorilla saa aika helposti tavarat myytyä kun hinnoittelee kohtuudella. Se on myös hyväksi havaittu tapa päästä eroon itselle tarpeettomasta tavarasta, kun ostajat hakevat kamppeet itse. Yksi asia on ainakin varma; mitään uutta en nykyiseen kotiimme enää osta! Toisaalta tämä jo kauemman aikaakin vaivannut sisustusostolakko on radikaalist vähentänyt bloggausaiheita. Ei millään viitsi kuvailla kotona samoja nurkkia, kun niissä ei muutu mikään.


8 Responses to “Tavara-ahdistus”

 1. Avatar Jonna sanoo:

  Tsemppiä tavarasta luopumiseen. Meillä sitä touhuttiin vuosi sitten. Tavaraa kertyy nykyisellä elämäntyylillämme todella paljon ja se millä tulee oikeasti toimeen, on todella vähäinen tavaran määrä. Itselläni on haasteellista välttää ostelua, kun pidän kauniista tavaroista. Silti olen pysynyt kohtalaisen hyvin ostolakossa ja mikä parasta rahaa säästyy.
  Hienoa että päivität blogia edelleen, olen itse seurannut sinun päivityksiä jo ajasta jolloin olit sis.suun.opinnoissa.
  Mielestäni blogisi voi olla värikäs kertomus asuinympäristöstä, kodista etenkin arjessa, työstä sekä rakentamisesta unohtamatta matkustelua! Tsemppiä sinulle!
  Jonna

  • Avatar soile sanoo:

   Tavaraa tosiaan on kertynyt ihan hirmuisella vauhdilla. Kaupat on kaikkea ihanaa pullollaan ja tällainen kauniiden esineiden ihannoija meinaa tuon tuostakin sortua kaikkeen kivaan :) Kiitos tsempeistä, sitä tarvitaan :)

 2. Avatar Viherjuuria sanoo:

  Mä olen muuttanut elämässä niin usein, ettei koskaan ole ehtinyt asettua ja alkaa kerätä tavaraa, sillä pian laatikot on taas pakattu. Olemme asuneet nyt pari vuotta tätä ensimmäistä yhteistä kotia, ja niin se käy, tavaroita alkaa kertyä nurkkiin. Sisustaminen on tosin edennyt hyvin hitaasti, sillä kaikki hankinnat tehdään harkiten ja minimalistisesti. Saa nähdä, tuleeko täällä valmista, ennen kuin joskus joku uusi koti kutsuu. Kokonaisen talon tyhjentäminen on tietysti eri asia kuin yhden kerrostaloasunnon :)

  • Avatar soile sanoo:

   Tuo harkinta onkin tosi tärkeää sisustushommissa. Mullakin viime aikoina on järki pysynyt paremmin päässä ja hankintoja ei ole tehty ihan niin vilkkaaseen tahtiin kuin blogin alkuaikoina ;)

 3. Tavara-ahdistusta on täälläkin kärsitty jo pitkään ja vaikka kuinka tavaraa yrittää karsia, sitä vain tuntuu olevan kertakaikkisen liikaa. Eikä tiedossa ole edes muuttoa pienempään huusholliin vaikka kuinka sitä toivoisin – isäntä ei suostu edes ajattelemaan. Ehkä mä muutan pojalle hankittuun yksiöön, jossa nyt asustaa vuokralainen kun poika muutti tyttöystävänsä kanssa isompaan kotiin;)

  • Avatar soile sanoo:

   Mulla se on iskenyt ja kovaa ja tosiaan ei varmaan ihan helpolla saa kaappeja tyhjäksi :( No pikkuhiljaa tässä kuitenkin täytyy kaikesta tarpeettomasta luopua. Pihakirppis kesällä ja sitten vaan lopuksi annetaan-palstalle, niin alkaa kelpaamaan :)

 4. Avatar Piiku sanoo:

  Sohvatyynyjä juurikin mun makuuni. Juurikin tuon tyylisiä on ollut etsinnässä-voisinko jostain niitä metsästellä?