29.01.2018

Upea valkoinen keittiö

Työssäni yksi kivoimmista asioista on kun pääsen käymään asiakkaan luona paikanpäällä katsomassa miltä suunnittelemani keittiö näyttää valmiina. Tällä kertaa sain luvan kuvata ja esitellä täällä blogissani asiakkaan uuden upean kokovalkoisen keittiön.Suunnittelimme asiakkaan kanssa keittiötä aika pitkään ennenkuin se löysi lopullisen muotonsa. Ensimmäiseksi kokeilimme miltä keittiö näyttäisi kun siihen lisäisi niemekkeen.Asiakas halusi kuitenkin, että keittiö avautuu ilman esteitä ruokailutilaan, niinpä seuraava suunnitelma näytti tältä. Tässä vaiheessa oltiin päätetty, että keittiön vasemmasta nurkasta oleva toinen käynti olohuoneeseen poistettaisiin ja näin sinne saataisin lisää seinätilaa sekä keittiön että olohuoneenkin puolelle.Edellinen versio näytti kuitenkin kovin raskaalta lukuisine yläkaappeineen ja niin aloimme tutkia miltä keittiö näyttäisi jos kulmissa ei olisikaan kaappeja vaan jotain avohyllyä. Kuitenkin vielä tässäkin versiossa yläkaappien lukuisa määrä ei tuntunut hyvältä. Keittiö on sen verran tilava, että vähempikin kaappien määrä riittäisi. Niinpä päätimmekin siirtyä kippikaappeihin, joilla keittiön ilmettä saataisiin muutettua enemmän aikaisemmasta mallistaan. Tähän sitten päädyttiin. Nuo valokotelot kaapistojen yläpuolella ovat liesituulettimen siirron vuoksi ja niihin toteutettiin valaistusta. Lopullisessa toteutuksessa kotelo tehtiin kuitenkin vain peräseinälle, joka onkin aivan riitttävä. Sinne upotettiin muutama led-valopiste ja kaapistojen alle asennettiin led-nauhavalaistus.Mikrouunikaappi sujahti mukavasti uudelle seinälle, jonne myös jääkaappi päätyi. Jääkaapin vasemmalle puolelle mahtui vielä yksi kapea korkea komero.Komero on piipun vieressä, joten sinne tehtiin kätevä ratkaisu siirtämällä kaapin pohja korkeammalle. Näin piipun kyljessä olevaan nuohousluukkuun on esteetön pääsy tarvittaessa.Mitoitus antoi juuri sopivasti mahdollisuuden myös käytännölliselle maustetelinekaapille lieden viereen.Sieltä mausteet saa näppärästi yhdellä kertaa näkyviin.Tasoiksi asiakas valitsi kauniit Super White kvartsitasot, johon musta Lapetekin Blancosubline 700 silgranit allas kiinnitettiin alapuolelta. Musta Lapetekin Silgranit Linus-S hana ulosvedettävällä suihkupäällä viimeistelee upean kokonaisuuden.Välitilaan sai pintaansa harmaan mikrosementin.Kauniit Smegin pienkoneet ovat kuin korut tason päällä.Keittiön ovimalli on Ideal Keittiöiden mattavalkoinen kalvo-ovi Elegant Soft ja vetimeksi valikoitui kaapin leveyden mukaan saatavilla olevat valkoiset Lungo vetimet.Melkoinen muutos, kun keittiö ennen näytti tältä. Tilan ilme keveni huomattavasti näyttäen nyt raikkaammalta ja modernimmalta.


16 Responses to “Upea valkoinen keittiö”

 1. Avatar Sanna sanoo:

  Wau, ompa kaunis keittiö!

 2. Avatar Aikku sanoo:

  Tässä tulee ihan keittiökuume itsellekin.Olen kyllä miettinyt mitä voisi tehdä 12 v vanhalle keittiökaapistolle.Nuo Smedin koneet on aivan supertyylikkäät.

  • Avatar soile sanoo:

   Muutos on aina mukava; ei muuta kuin keittiösuunnittelijan juttusille ja asia hautumaan :)

 3. Avatar Annukka sanoo:

  Ihanan ”ilmava” tuli. Ja mikro mukavasti piilossa. Se kun on jostain syystä sellanen kapistus, joka mun silmää aina häiritsee. Eikä vähiten kotona, jossa se hyppää silmille heti ovelta katsottuna :). Olis keittiösuunnittelijalle meilläkin hommia..

  • Avatar soile sanoo:

   Kyllä; nimenomaan ilmavampi kuin että olisi tikutettu yläkaappeja täyteen. Sinähän osaat kyllä suunnitella sulle keittiön, ei muuta kuin suunnitelmat paperille ja kalustekauppaan :)

 4. Avatar Satu sanoo:

  Todella onnistunut muutos!

 5. Avatar Hobgoblin sanoo:

  Hieman skeptinen maustekaapin sijainnista tosin, eikö uuni lämmitä viereisiä kaappeja ja mausteiden säilyvyys kärsii? Vai onko nyky uunit niin hyvin eristettyjä, ettei tuollaista tarvitse murehtia?

  Todella onnistunut muutos keittiössä ja toteutunut suunnitrelma ehdottomasti paras kaikista vaihtoehdoista, hormikoteloa myöten. IHANA!

  • Avatar soile sanoo:

   Onhan se uuni kaapissa, mutta toki jonkin verran lämpenee. Meillä on kyllä myös tässä uudistuneessa keittiössä mausteet ihan uunin vieressä ja en ole kyllä ajatellut, että ne voisi pilalle mennä… tiedä sitten. Suunnitelma tosiaan hiotui pikkuhiljaa sekä kivan näköiseksi että toimivaksi.

 6. Avatar Marja K sanoo:

  Aivan ihana tuo uusi keittiö. Muutos on todella onnistunut.Kyllä taas jälleen kerran huomaa,että olet omalla alallasi☺

  • Avatar soile sanoo:

   Voi kiitos Marja :) Keittiöstä tuli kyllä minunkin mielestäni tosi kivannäköinen ja toimiva.

 7. Avatar Maana sanoo:

  Minustakin lopputulos on valoisa ja kaunis. Jääkaapin paikka ei minusta ole paras mahdollinen. Olen oppinut ja hyväksi havainnut, että vieressä pitäisi olla laskutilaa. Kätisyys ainakin pitäisi olla toisin päin. Mausteita ei myöskään suositella säilytettäväksi lämpimässä.

  • Avatar soile sanoo:

   Jääkaapin vieressä oikealla on laskutilaa metrin verran ja varmaan tuo kätisyys on vaihdettavissa. Uuniahan ei varmaankaan ihan päivittäin käytetä, joten ehkä ne mausteet siellä jotenkin säilyvät.

 8. Avatar Tuula Lassas sanoo:

  Hei! Olipa hyvän näköinen kettiö! Miten toimii mikrosementti? Kertoisitko asiasta! Millaisen alustan vaatii? Jos täytyy poistaa vsnhat kaakelit,miten toimia sitten?

  • Avatar soile sanoo:

   Kiitos. Itselläni ei ole henkilökohtaista kokemusta sen laitosta. Googlettamalla löytyy siitä paljon tietoa.