09.06.2018

Elämää citykaksiossa

Nyt on kohta pari viikkoa asuttu pienoisessa kaksiossa Tornion keskustassa. Niin sitä vaan ihminen tulee toimeen vähemmälläkin neliömäärällä ja ennenkaikkea vähemmällä tavaramäärällä. Toisinaan käy jopa mielessä, että tarvisiko sitä edes sen enempää… Ajattelin nyt esitellä teille tämän meidän väliaikaisen asunnon, jossa varmaan ainakin pari kuukautta nyt tullaan asumaan.

Asunnon eteinen on ihan mukavan kokoinen. Siinä on jo esikoisen aikana hankittu pieni kenkäkaappi, joka toimii hyvänä lasku- ja säilytystilana.Kylpyhuone on myös tilava ja miten kiva onkaan tuollainen suihkukaappi, kun kaikki roiskeet pysyvät siellä kaapissa eikä suihkun jälkeen tarvitse koko tilaa kuivailla. Seinämät vaan tahtovat nopeasti tahraantua kalkkipitoisen veden vuoksi.Olohuoneeseen sopi mainiosti meidän kulmasohva. Koirakin on muuten ihan tottunut kerrostaloelämään. Olen kyllä sen vienyt aina työpäivinä päivähoitoon äitini luo. Onpahan äidilläkin mukavaa seuraa :)Olohuoneessa on isot ikkunat, joista aukeaa viihtyisä puistonäkymä.Pieni klaffipöytä jakkaroineen on riittävä meidän kahden ruokailuun. Taustalla näkyy asunnon pieni keittokomero, jossa kaapistot ovat u-mallisesti. Alunperin asunnossa on muuten tuossa liesituulettimen kohdalla ollut toinen ovi makuuhuoneeseen. Ihan tarpeettomana poistettiin remontin aikana, kun eteisestä on jo sinne sisäänkäynti. Makuuhuoneeseen sopi juuri ja juuri 160 cm leveä vuode. Pienet yöpöydät kuitenkin aina tarvitaan ja siihen virkaan hoksasin meidän isot ulkolyhdyt.Asunnossa on parveke, johon paistaa koko päivän aurinko. Parvekkeelta on myös hyvät näkymät Tornionjoelle.Ensin ajattelin, että en hanki tänne mitään kukkasia, mutta tänään äidin kukkapenkkiin kukkia noutaessani ihastuin tähän kauniiseen pinkkiin pelargoniaan. Onhan parveke heti viihtyisämpi kun siellä on vähän kukkiakin.


8 Responses to “Elämää citykaksiossa”

 1. Avatar Marita sanoo:

  Miten viihtyisä pikkukoti! Minäkin voisin muuttaa vastaavaan, ellei olisi noita lapsia, jotka mahdollisesti saavat joskus perhettä ja lapsenlapsia. Nyt oma piha on niin kiva, kun on Julia.

  • Avatar soile sanoo:

   Kiitos Marita. Niin lasten vierailujen vuoksi mekin tarvitaan vähän enemmän tilaa niin kauan kuin heistä kaukana asutaan. Haaveissa olisi kuitenkin parin vuoden kuluttua muuttaa etelään heitä lähemmäksi ;)

   • Avatar Sanna sanoo:

    Mietittekö muuttoa Helsinkiin päin?

    • Avatar soile sanoo:

     Kun lapset ovat muuttaneet etelään, niin mieli tekisi heitä lähemmäksi. Ehkä muutaman vuoden päästä saatamme mekin sinne suunnata ;)

 2. Avatar Annukka sanoo:

  Voi, toihan on vähän niinkuin olis matkoilla tai lomalla tai jotain. Ja kumminkin ihana, kun on jo ennestään tuttu asunto (sikälimikäli oikein olen ymmärtänyt), jonka tietää olevan siisti ja puhdas.

  Voi olla, että tulee taas haikeus, kun ”pitää” muuttaa pois :)

  • Avatar soile sanoo:

   No Eki sanoikin kun asetuttiin eka yöksi, että aivankuin oltais lomalla :D No onhan siinä ollut useamman vuoden vuokralaiset, joten ainakin ikkunanpesua tuntuis kaipaavaan, kunhan jaksan ;) Saa nähdä tuleeko haikeus kun muuttaa takaisin maalle ;)

 3. Avatar Piitu sanoo:

  Hei, tiesin vasta tätä juttua lukiessani, että teillä on enää yksi koira. Itkien luin koirien omaa blogia. Sattuu, koska jouduin luopumaan omasta kissastani 2 vuotta sitten.
  Edelleen kova ikävä.

  • Avatar soile sanoo:

   Joo, pienestä tuli lokakuussa enkelikoira ja kyllä vieläkin kyynel nousee silmänurkkaan kun häntä niin ikävöi. Nyt koirien haudat jäi vielä sinne vanhaan kotiin, joka sekin tuo tunteet pintaan :( Kyllä ne lemmikit on niin perhettä, että suru ei poistu koskaan kokonaan :(