20.06.2018

Turvallista aurinkopäivää

Ihana aurinko on hellinnyt meitä jo toukokuulta alkaen,  joka tuo tunteen pidemmästä kesäajasta. Kesäkuun alku tosin oli täällä Torniossa vähän kylmempää, mutta on aurinkokin pilkahdellut sen verran, että aurinkosuojille on ollut käyttöä. Ilahduinkin kovasti kun blogini pääsi kaupallisen yhteistyön merkeissä kokeilemaan laadukkaita P20 aurinkosuojia. Tänä päivänä ihmiset ovat mielestäni omaksuneet jo melko hyvin aurinkosuojien tarpeellisuuden. Itse ainakin olen varsinkin ulkomaan reissuille ottanut mukaan ihan korkeimmilla suojakertoimilla olevia aurinkosuojatuotteita. Ensimmäisinä päivinä käytän aina suojakertoimia 15 ja 20. On myös muistettava, että aurinkosuoja tarvitaan aina kun puuhaillaan auringossa. Aina se ei ole pelkkää auringonottoa, vaan myös pihatöissä tai muussa ulkoilussa auringonpaisteessa on hyvä suojautua auringon polttavilta säteiltä.Oma ihoni on todella herkkä auringolle ja siihen ilmestyy muutaman päivän auringonoton jälkeen pieniä rakkuloita. Nyt kun olen käyttänyt näitä P20 tuotteita on myös rakkuloiden määrä lähestulkoon kokonaan poissa. Vain muutaman pienen rakkulan olen bongannut käsivarsistani. Pääasiassa olen käyttänyt tätä P20 sarjan SPF 15 suojakerrointa.Pidän eniten näistä suihkutettavista aurinkosuojista, sillä ne jotenkin saa tasaisemmin levittymään iholle. Kuumimpina päivinä minulla on ollut käytössä myös sarjan korkealla SPF 50 kertoimella varustettu aurinkosuoja, joka on myös suihkutettava. Tällä on hyvä myös aloittaa suojaus, kun ollaan ensimmäisiä päiviä ulkomaiden helteissä. Lapsille myös erinomainen jokapäiväinen aurinkosuoja.P20 tuotteilla saa yhdellä voitelulla erittäin pitkäaikaisen, jopa 10 tunnin suojan iholleen. Näin säästät samalla, kun voidetta ei tarvitse jatkuvasti lisäillä. P20 tuotteilla on erittäin korkea UVA-suoja, joka ylittää EU:n suositukset ja on näin ollen luokiteltu korkeimman 5 tähden arvoiseksi. P20-aurinkorasvat- ja sprayt ovat erittäin vedenkestäviä, sillä rasvattuna voi olla 4 x 20 minuuttia vedessä ilman että suojaa tarvitsee lisätä. On mukava kun voit rasvata itsesi ennen rannalle lähtöä ja aurinkosuojat voi huoletta jättää kotiin, eikä ne näin ollen vie tilaa rantakassista :)  P20 aurinkosuojatuotteet sopivat myös allergiselle ja herkälle iholle, sillä voide ei sisällä parabeeneja tai hajusteita.Aurinkosuojaa levitettäessä on hyvä muistaa, että laitat tuotetta tarpeeksi paljon; aikuisella se on noin 30-40 ml, jotta suoja on riittävä.  On myös muistettava, että kuumassa auringonpaisteessa on hyvä suojautua myös muutenkin kuin pelkillä aurinkorasvoilla. P20 tuotteita on saatavilla Prismoissa, Citymarketeissa, Stockmannilla, Sokoksella ja apteekeissa. Sinulla on nyt oiva mahdollisuus päästä tutustumaan näihin tuotteisiin osallistumalla blogissani olevaan 46 euron arvoiseen P20 aurinkosuojatuotepaketin arvontaan. Osallistumaan pääset kertomalla kommenttilaatikkoon omista auringonottotavoistasi. Vietätkö paljon aikaa auringossa ja miten suojaudut?  Arvonnan säännöt löydät täältä. Aikaa osallistua on 27.6. klo 21.00 asti.

 


17 Responses to “Turvallista aurinkopäivää”

 1. Maria sanoo:

  Kesällä tulee oltua ulkona paljon, joka päivä monta tuntia. Monesti suojaan ihoni vaatteilla. Mutta jos pukeudun kevyemmin, laitan kunnon aurinkovoiteet. Näitä uusia olisi kyllä kiva päästä, tuollainen spray tuntuisi niin kätevältä.

 2. Annukka sanoo:

  Mulle kävi viime viikonloppuna justiin niin kuin varsin EI pitäisi käydä eli jäi aurinkovoide kotiin ja poltin käsivarteni ja olkapääni golfkierroksen aikana niin totaalisesti, että eipä tarvinnut nukkua seuraavana yönä, kun kirveli niin, ettei mitään määrää. Ja just tästä olen perheen miehiä valistanut ja huolehtinut, että käyttävät kunnon kertoimia. Ei ole suutarin lapsella kenkiä vissiin :)

  Itse käytän kasvoilla viittäkymppiä ja muuten kolmeakymppiä (siis aina kun muistan) ja purkkeja on kertynyt sen verran monta, että pareen käyttää ne ensin loppuun ja toivoa hyvää arpaonnea muille. Ja sulle ihanaa juhannusta <3

 3. Marja K sanoo:

  Itse käytän varsinkin etelän lomakohteissa aina P20 tuotteita ja korkealla suojakertoimella. Olen herkästi palavaa sorttia ja nämä auttaa. Vinkiksi vielä, että tilaamalla tuotteet koneeseen ennakolta,saa ne huomattavasti edullisemmin, eikä tarvi kotona pakata matkatavaroihin☺

 4. Ulla sanoo:

  Etelän reissuilla aloitan aina suojakertoimesta 50 ja siitä tulen pikkuhiljaa 20:een.
  Täällä kotimaassa puutarhahommiin mennessä rasvaus unohtuu luvattoman usein. Mutta jos rannalle täällä eksyn tai ottamalla otan aurinkoa, silloin rasvaan itseni.

 5. Päivi sanoo:

  Mielenkiintoinen tuotesarja.
  Sairastuin tyvisolusyöpään pari vuotta sitten ja niitä on hoidettu koko ajan ja hoidetaan ( niiden ilmaantuessa) loppu elämä.
  Olen aina, lapsesta saakka tykännyt olla/ottaa aurinkoa. Nuorempana ilman mitään suojia, vanhetessa suojien suojakerroin lisääntynyt iän kanssa yhtä matkaa.
  Nyt käytän 50 ja 30 kertoimia, jos makoilen auringossa. Muutoin kasvovoide ja kosteusvoiteet (aurinkovoide) ovat 20 kertoimella. Käydään ulkomailla 2x vuoteen ja suojavoiteita kuluu. Kesät myös ”asun” takapihalla aurinkoisina päivinä.
  Tykkään myös käyttää voiteet suihkeena, helppo levittää ja pullokin kulkee helpommin mukana, harvemmin valuu kassin pohjalle.
  Tämä tulis kyllä minulle niin tarpeeseen ja mielenkiinnolla kokeilisin.
  Päivi

 6. ronjamiranda sanoo:

  En pidä auringonotosta, mutta ulkona tulee oltua paljon. Aurinkorasvaa käytän kuumimpina päivinä.

 7. VaSi sanoo:

  En varsinaisesti ota aurinkoa, mutta vietän paljon aikaa ulkona ja tahtoopa tuo suojautuminen unohtua.
  Olkapäät palaa hiukan joka kesä, joten voiteet tulisivat tarpeeseen:)

 8. Johanna sanoo:

  Ent. auringonpalvoja on muuttunut mieluummin varjossa istumiseen ja 50n kertoimen käyttäjäksi.
  Kiva kisa kesälle!

 9. Hanna sanoo:

  Alkukesällä käytän nykyään huolellisesti aurinkorasvaa. Kesän mittaan rasvan käyttö vähenee muuten mutta kasvoissa käytän säännöllisesti sekä silloin jos auringossa tulee oltua erityisen paljon. Suihkutettava aurinkorasva kuulostaa helpolle käyttää ja pitkä vaikutusaika olis kyllä huippu!

 10. Carita sanoo:

  Yleensä muistan rasvan siinä vaiheessa kun iho alkaa punottaan. Olen yrittänyt skarpata nyt siinä ja olisikin kiva päästä kokeilemaan näitä aurinkosuojatuotteita.

 11. Anne sanoo:

  Suojakerroin 50 on se mistä lähdetään aina liikkeelle,loppukesästä voi keventää kertoimeen 30. Valitettavasti iho on sitä tyyppiä joka palaa helposti,mutta ei rusketu juuri ollenkaan… Olisi ihana sellainen kevyt päivetys :)

 12. Marja sanoo:

  En ole koskaan ottanut aurinkoa. Nyt yli viisikymppisenä kasvojen iho kiittää siitä. Laitan aina Make up foreverin primerin, jossa on spf 50 suoja. Ei pääse maksaläiskät yllättämään.

 13. Liisa sanoo:

  Minulla on paljon luomia, ja suojautuminen auringolta on siksi tosi tärkeää. Olen paljon ulkona ja teen vuosittain pari etelänmatkaa. Aurinkovoidetta menee siis paljon. Useimmiten suojakerroin on 50.

 14. Sari sanoo:

  Lasten myötä myös omaan suojautumiseen auringolta on tullut viime vuosina tullut kiinnitettyä enemmän huomiota. Nuorempana tuli kotimaassa otettua aurinkoa jopa ilman rasvaa saadakseen hyvän rusketuksen.

 15. Mariluu sanoo:

  Minun on pakko käyttää auringossa aurinkovoiteita sillä palan melko herkästi. Riemannin öljyt on tuttuja ja ihan parhaiksi todettuja. :)

 16. anna s. sanoo:

  Teininä ei tullut niin paljon välitettyä auringolta suojautumiselta, tärkeintä oli että ruskettui. Nykyään käytän aurinkorasvaa aina ulkomailla, sekä Suomessa kuumimpina kesäpäivinä. Lapseni rasvaan aina ennen uloslähtöä. Lapsen saannin jälkeen on alkanut kiinnittämään enemmän huomiota tämmöisiin asioihin :)

 17. hilkka sanoo:

  Vaalean ihon omaavana olen tottunut rasvoihin aika reilusti :)