16.07.2018

Uuden talon eka remontti

Tekasinpa jo ensimmäisen remontin uuteen taloomme vaikkei se edes ole vielä valmiskaan. On nimittäin niin paljon harmittanut saunan ja pesuhuoneen laattoihin valitsemani saumaväri, joka saumattuna osoittautukin lähes valkoiseski. Valitsin sen verraten saumaväritikun värin sävyä meidän lattialaattaan ja Cascon Manhattan sävy näytti täydelliseltä vielä tässä vaiheessa.Lopputulos oli kuitenkin lähes valkoinen, joka sai aikaan lattiaan minun silmääni ikävän näköisen ruutuefektin. Ilmeisesti saumaan on pesun yhteydessä päässyt liikaa vettä, joka on laimentanut sauman lopputuloksen väriä.Olen aina ollut sitä mieltä, että saumavärin varsinkin pienemmissä laatoissa pitäisi olla lähes laatan sävyinen ja tämä katastrofi ei antanut rauhaa. Niinpä aloin googlettelemaan löytyisikö ongelmaan ratkaisu. Löytyihän se; Saumafix, josta tuntui olevan hyviä kokemuksia. Lauantaina juuri ennen Lakkapään sulketumisaikaa kävin pakkauksen harmaata Saumafixiä näppäämässä mukaani. Meillähän oli uudet saumat, joten pyyhin vain pölyt lattiasta ja aloin töihin. Vanhat saumat on tietenkin ensin puhdistettava liasta ja saippuajäämistä vaikkapa siihen tarkoitukseen löytyvällä saumanpesuaineella. Ainetta on myös valkoista ja onnistuu lukemieni kokemusten mukaan myös tummien saumojen muuttaminen vaaleaksi.Pakkauksessa oleva pullo vain avataan ja pullon keskiosassa olevaa nappulaa painetaan saumaa vasten puristaen samalla pulloa ja kuljettaen sitä saumaviivaa pitkin.Käsittelyn jälkeen laatoille mennyt liikaväri pestään noin 30 minuutin päästä mukana olevalla sienellä, joka kostutetaan ja puristetaan kuivaksi.Ohjeissa käsketään käsittelemään 1 m2 kerrallaan, mutta minä huitelin samaan syssyyn koko noin 4 m2:n saunan lattian ja ei ollut ongelma saada väriä laatalta pois myöhemminkään. Tosin laatan pinta varmaan vaikuttaa asiaan; lasitetulta laatalta ylimennyt väri lähtee hyvin pois myöhemminkin. Sen sijaan saumaan väri tarttui todella tiukkaan, joka antoi luottoa värin kestävyyteen.Sävy on vähän sinisenharmaa, mutta miellyttää nyt huomattavasti enemmän silmääni tällaisena tasaisen harmaana.


8 Responses to “Uuden talon eka remontti”

 1. Avatar Jykä sanoo:

  Moro! Näyttää kyllä enemmän siltä, että alkuperäinen saumalaasti on ollut väärässä pakkauksessa. Jos kyseessä olisi ollut liian suuri veden käyttö, ei sauma olisi joka paikassa ollut niin tasaisen värinen. Enkä kyllä muutenkaan usko, että vähän suurempi veden käyttö voisi väriä noin muuttaa… Myyjä olisi kyllä saanut korvata vahingon. Tumma sävy kyllä kieltämättä näyttää paremmalta!

  • Avatar soile sanoo:

   Niin, no nuo tikut varmaan tehdään aika vähävetisellä massalla. Myyjä sanoi, että jos pesee heti liialla vedellä niin se vie mukana sen väripigmentin, johon myös itsekin ehkä uskon.

 2. Avatar Sari sanoo:

  Tuolla saumafixillä olen myös laittanut saumat uusiksi niin pesuhuoneessa, kuin keittiössäkin. Saumat ovat hetkessä kuin uudet ja kaakelitkin jotenkin freesaantuvat samalla. Loisto tuote!
  Itsekkin laitoin isomman alueen kerralla ja hyvin irtosi yli mennyt aine. Pysyvyys on ollut hyvä!

  Hieno muutos! Harmi, kun alkuperäinen saumausaine osoittautui väärän sävyiseksi ja jouduit muutos puuhiin.

  Mukavaa helteistä viikkoa sinulle! :)

  • Avatar soile sanoo:

   Olipa mukava kuulla hyvät kokemuksesi :) Tuntuu todella loistotuotteelta ja yllätyin miten helposti homma hoitui! Kiitos samoin; mukavia hellepäiviä, niitä riittää nyt joka Suomen kolkkaan.

 3. Avatar Heli sanoo:

  Voisiko alueen kalkkinen vesi vaikuttaa väriin?

  • Avatar soile sanoo:

   Ei se varmaan siitä johtu. Eka pesu liialla vedellä voi valmistajan mukaan viedä pigmentin ja niin luulen tässä käyneen.Sitä on aina vähän paniikissa, että sauma-aine ei vaan jää laatoille ja tulee sitten sen veden kanssa läträttyä liikaa.

 4. Avatar Henna sanoo:

  Meillä kävi samoin kyseisen Manhattan saumavärin kanssa eli liian vaaleata tuli. Meille myyjä epäili, että valmistaja olisi mahdollisesti muuttanut sauma-aineen sävyä, koska saimme käsiimme myös yhden vanhemman erän pakkauksen, jonka väri oli selvästi tummempaa. Koska meillä laatat olivat vaaleamman harmaita annoimme asian olla (etenkin kun pölyyntyessään ja likaantuessaan saumat tummenevat melkein laatan väriseksi, heh) ja vanhemman erän tummempi väri riitti juuri ja juuri keittiön välitilan tummempiin laattoihin.

  • Avatar soile sanoo:

   Aa, ok… en sitten tiedä olisiko ollut sama ongelma. Epäilen kyllä sitä liian veden käyttöä eka pesussa, kun valmistajan sivuillakin siitä varoitettiin.