19.08.2018

Uuden kodin eka juhlakattaus

Voi että on taas niin mukavaa kun ehtii tänne blogin ääreenkin paremmin ja ennenkaikkea kun on teillekin vähän uuttakin näytettävää.  Lauantaista sunnuntaihin meillä oli uuden kodin ekat yövieraat ja pääsin pitkästä aikaa kokkailemaan vähän parempaa päivällistä kattauksineen. Olikin kyllä niin ihana puuhailla uudessa keittiössämme, jossa kaikki on niin käden ulottuvilla.Kattauksessa ei nyt ollut mitään erikoisempaa. Oli kuitenkin kiva sytytellä kynttilöitäkin, jotka tuovat niin kaunista tunnelmaa kesälläkin auringonvalosta huolimatta.Pihalta löytyi pienet kukkakimput Pentikin pikkumaljakoihin.Alkupalaksi tein lohilautasen, johon sain inspiksen Kööpenhaminan reissulla. Nautimme siellä Miklagaard  Cafe & Steakhouse nimisessä ravintolassa kolmen ruokalajin illallisen ja tämäntyyppinen kauniisti tarjolle aseteltu lohilautanen oli meillä siellä alkupalana. Ravintolassa oli todella panostettu sekä ruoan makuun että esillepanoon. Suosittelen, mikäli olette Kööpenhaminassa käymässä. Ravintola ei ole ihan keskustassa, mutta hyvien kulkuyhteyksien varrella.Lohilautaseen laitoin rullalle kylmäsavulohisiivuja,  lohirullien väliin crostiniviipaleita (= aivankuin krutonkeja, mutta viipaleina),  päälle rucolaa ja herneenversoja sekä paahdettuja pinjansiemeniä. Lautaselle vielä pikkelöityä punasipulia (ohje löytyi uusimmasta Pirkka-lehdestä) ja kahta erilaista majoneesikastiketta. Rapean ciabatta-leivän leipoi meille Lidlin paistopiste.Pääruokana söimme hedelmäistä kanapataa täysjyväriisin ja tuoresalaatin kera, siitä en nyt kuvaa ottanut, mutta ohje löytyy täältä. Jälkiruoaksi tein helppoakin helpommat marjamaljat, joissa on digestivekeksimurua, vaniljavaahtoa ja marjoja kerroksittain.


6 Responses to “Uuden kodin eka juhlakattaus”

 1. Avatar Annukka sanoo:

  Simppeli kattaus ja värikäs ruoka = ihana yhdistelmä <3.

  Voin niin kuvitella, kuinka kiva siellä uudessa keittiössä on hääriä. Ja kodissa muutenkin.

  • Avatar soile sanoo:

   Kiitos. Ihan mahottoman kiva on tää uus koti. Tervetuloa Roin reissuilla kyläileen ja kattoon ihan livenäkin :)

 2. Avatar sirkkis sanoo:

  Kaunista ja ihan nälkä tuli kun luin sinun kokkauksia.

 3. Avatar Sanna sanoo:

  Voi että!Aivan ihanan näköistä joka sopukassa!