01.09.2018

Uuden kotimme olohuone

Uuden kotimme olohuone-ruokailutila on ihanan tilava ja valoisa. Kuvien ottaminenkin vähän haastavaa tällaiselle amatöörille kun valoa tulee vastakkaisista suunnista. Olohuoneen pitkä seinä on maalattu tummalla Deco Gray värikartan 1948 sävyllä. Suunnittelin alussa viime vuoden asuntomessujen Deko-talon sisustuksen innoittamana koko tämän tilan seinien maalaamista tuolla samalla tummalla sävyllä. Onneksi kuitenkin hillitsin itseni, sillä kyllä tuossa on sitä tummaa sävyä tilaan jo ihan tarpeeksi. Haeskelin aluksi olohuoneen isojen ikkunoiden eteen harmaita nojatuoleja. Tulin kuitenkin siihen tulokseen, että nyt pitää saada jo jotain valkoista mukaan tähän tummaan sävymaailmaan ja tilasinkin Jotexilta matalaselkäiset valkoiset nojatuolit. Ne tuovat tilaan sitä kaipaamaani vaaleutta. Tuolilla näkyvät tyynyt ja torkkupeitto ovat Elloksen alesta settinä vain 5 euroa! Sopivat väreiltään tuoleille erinomaisesti. Tilasinkin Ellokselta paljon somistejuttuja muutama viikko sitten kun siellä oli alehinnoista vielä – 50 %. Tasolla  oikealla näkyvä kiva vaasin näköinen valaisin ja alempana näkyvä iso kukkavaasi ovat myös sieltä. Iso mustakehyksinen peili on Haaparannan Rustasta. Hankin myös yhden puunvärisen raamin mustien taulujen joukkoon tuomaan tauluseinällein vähän lämmintä sävyä.Tyttäreni toi tuliaisena ihanat pienen pienet Kählerin maljakot. Kaunis setti puunväristä tarjotinta vasten.Televisionurkkaus on aikalailla samanlainen kuin olohuoneemme entisessä asunnossa. Päädyin sitten hankkimaan hyväksi havaittua Beståa myös tänne uuteen kotiin.Vähän on alkanut nuo tuolit ja matto tuntua siltä, että ne saattaa kohta vaihtua vaaleampiin sävyihin…. Jotenkin kuitenkin kaipaan sitä valkoista tänne enemmän, jota meillä edellisessä kodissa tuli se kuusi vuotta tyytyväisenä katseltua. Pikkuhiljaa sisustus varmaan täydentyy sellaiseksi,  että se alkaa tuntua omalta ja siinä viihtyy. Talomme on kyllä pohjaratkaisultaan ihan täydellinen meidän tarpeisiin.


12 Responses to “Uuden kotimme olohuone”

 1. Anna sanoo:

  Hei, mistähän olohuoneen musta sivupöytä/hyllykkö mahtaa olla?

  • soile sanoo:

   Siinä on kaksi Jyskistä ostettua hyllykköä, jotka kokosin vähän erilailla eli laitoin päällimmäisen levyn alimmaiseksi ja mieheni sahasi siihen sopivan kokoisen liimapuulevyn, jonka käsittelin samanväriseksi kuin meidän ruokapöytä. Samantyyppistä sivupöytää myydään Askossa, sen nimi on Dalton.

   • Riitta sanoo:

    Hei Soile!
    Saanko kysyä, millä käsittelit sivupöydän? Maalilla vai vahalla?
    Täällä olemme puuhaamassa samantyyppistä!

    • soile sanoo:

     Heippa hei :) Se oli sellainen coloritin kalustevaha, vesiohenteinen ja voi sävyttää. Sävynä mulla on rehellinen musta. Hyvä tuo vesiohenteisuus kun pystyi sen levityssienen peseen vedellä. Se Sokevan kätsy-tyyny niminen vaahtomuovilevityssieni on ihan huippu siinä levittämisessä. Eli semmoinen suorakaíteenmuotoinen pesusienen näköinen, josta puolet on puuta: https://www.motonet.fi/fi/tuote/805389/Sokeva-katsy-tyyny-5x10cm

 2. Merja sanoo:

  Ihan kivan näköistä. Mutta aina kun luen näitä sisustusjuttuja niin häiritsee jotenki kun nainen kirjoittaa että minä minä valitsin tein ostin ym aivan kuin miestä ei olisi olemassakaan..

  • soile sanoo:

   Kiitos :) Mielelläni ottaisin mieheni mielipiteitä huomioon ja koetan hänelta usein saadakin jonkinlaista kantaa valintoihini, mutta valitettavasti siinä onnistumatta. Häntä ei vain kiinnosta :( Hänelle riittää kun on sohva, millä istua ja ruokapöytä ja tuoli missä syödä ja hyvä vuode nukkua. Miehiä on monenlaisia ja tällainen ihana jörrikkä on minun rakas mieheni <3

 3. Darja sanoo:

  Onpa kaunis ja harmooninen koti. Todella ihana ja tuosta tulee hyvät fiilikset.

  • soile sanoo:

   Kiitos paljon, kyllä itsestäkin tuntuu, että moni valinta on osunut ihan nappiin :)

 4. Merja sanoo:

  Mistä on nuo valkoiset verhot?

  • soile sanoo:

   Ne on tosi vanhat, enkä valitettavasti muista mistä ne olen aikanaan ostanut.

 5. Tarja sanoo:

  Teille tuli siis aivan ihana koti. Erilainen kuin entinen, mutta tekijän tunnistaa silti . Pidän erityisesti keittiön ”aamiaisnurkkauksesta”. Ja siitä aamiaiskaapin taustalevystä. Julkaise siitä uusi kuva läheltä, please, tosi kaunis yksityiskohta.

  • soile sanoo:

   Voi kiitos kauniista sanoistasi <3 Aamiaiskaapin taustalevy ja taso ovat samaa Ideal Keittiöiden laminaattikuosia, jonka nimi on lankkubetoni. Pääsisitkö käymään jossain Ideal keittiön liikkeessä, jossa näkisit sen livenä. Itse tykkään tosi paljon siitä kuosista. Minulla on sitä myös eteisen penkissä ja kun esittelen sen eteisen täällä blogissa paremmin, niin voin silloin laittaa lähikuvaa kuosista:)