16.09.2018

Uuden talomme wc:t

Uudessa talossamme on kaksi erillistä wc:tä. Toinen, vähän isompi wc on eteisaulan yhteydessä ja toinen makuuhuoneemme ja pesuhuoneen välissä. Molempien vessojen kalusteet ovat Ideal Keittiöiden valkoisella mattapintaisella Elegant Soft kalvo-ovella. Isommassa vessassa on vierekkäin kaksi kahden laatikon laatikostoa, toinen altaan alla 600 mm leveä ja toinen vieressä oleva 800 mm leveä.Lisäsäilytystilaa antavat kaksi wc-istuimen päällä olevaa kippikaappia. On muuten paljon kätevämmät käyttää tuosta paikasta, kuin jos ne olisi tuolla peiliseinällä., jonne ne alunperin oli tarkoitus laittaa valopeilin kanssa. Suunnitelma muuttui kun en halunnutkaan enää valopeiliä vaan löysin kivemman vaihtoehdon. Valaistukseksi jäi sitten ainoastaan kattovalaisin ja se on Ellokselta, kiiltävää kromia niinkuin hana ja vetimetkin. Isompaan vessaan halusin vähän puunsävyä ja sinne valitsin vaalea tammi laminaattitason. Tason syvyys on 400 mm.Siihen syvyyteen sopii mainiosti upottaa Otsosonin Minimeri allas. Suorakaiteinen pohjamuoto on nurkistaan vähän haastava pitää puhtaana, mutta päivittäinen wc-paperilla pyöräytys puhdistaa sen kyllä vaivattomasti. Peiliksi hain Ikeasta tason sävyisen pyöreän peilin.Seinien sävyt ovat samat kuin talomme muissakin tiloissa; valkoinen Tikkurilan Talvi ja tummanharmaa Deco Gray värikartan numero 1948. Hanan halusin mahdollisimman yksinkertaisen puhtaanapidon helpottamiseksi ja se on Damixan edullinen perushana Pine.Toinen pesuhuoneemme yhteydessä oleva pesuhuone on samoilla sävyillä. Sinne valitsin yläkaapiksi peilikaapin.Alakaappina on 600 mm leveä ja 468 mm syvä allaslaatikosto ja altaana isompi Meri allas. Valaisin on sama kromin sävyinen pallo. Tässä vessassa on tosiaan kaksi ovea eli sinne pääsee sekä meidän makuuhuoneesta että pesuhuoneesta. Ihana kun wc on erillinen eikä tökötä pesuhuoneen nurkassa :)


4 Responses to “Uuden talomme wc:t”

 1. Avatar Eija sanoo:

  Ihan innolla odottelen aina kuvia teidän uudesta kodista, siellä on niin nättiä. Vessat yhtä tyylikkäät kuin muukin asunto. Tosi kivat valaisimet WC:ssä, olen jo jonkin aikaa miettinyt meidänkin vessaan uutta valaisinta, nyt taisin löytää. Mietin vielä, että riittääkö valon määrä esim.meikkaamiseen? Syysterveiset täältä sateisesta Seinäjoelta.

  • Avatar soile sanoo:

   Kiitos Eija :) Mulle kyllä riittää tuo valaisimen teho meikkaukseen. Kyllähän se valopeili olisi tietenkin ehkä tehokkaampi, mutta tällä on menty ja ihan hyvin :)

 2. Avatar Allu sanoo:

  Kiinnitin huomiota tuohon vessanpyttyyn, kun Saksassa laitetaan nykyään mieluiten pytty roikkumaan seinästä eikä seisomaan lattialla. Niin on paljon helpompi siivota lattia.

  • Avatar soile sanoo:

   Meilläkin on yhdessä v.1997 rakentamassamme talossa ollut seinään kiinnitettävä wc. On totta, että lattian pyyhkiminen oli helpompaa. Se vaatii taakseen putkitilan, joten ei ole tullut nyt niitä suunniteltua muihin taloihin.