27.09.2018

Uuden kotimme sauna ja pesuhuone

Uuden kotimme sauna ja pesuhuone esittelyvuorossa. Saunassa kaikki pinnat ovat tervaleppää. Seinäpanelit ovat 120 mm leveitä.Lauteet mieheni teki valmiista laude-elementeistä. Harvian Cilindro kiuas on upotuskauluksineen integroitu lauteisiin.Pesuhuoneen seinissä on isot harmaat RTV:n Raggio di luna 30×60 laatat.Pesuhuoneessamme on kolme ovea, joista saunaan menevä on valkoista lasia……ja samaa materiaalia on kodinhoitohuoneeseen menevä ovi. Pieneen vessaan menevä ovi on sensijaan normaali valkoinen laakaovi, jollaiset meidän kaikki väliovet ovat. Peshuoneen katto on samaa tervaleppää kuin saunassa. Kaikki peitelistat ovat myös tervaleppää.Pesuhuoneen lattia näkyy tästä vanhasta kuvasta. Sinnehän tuli tosiaan jo tehtyä pienimuotoinen muutos ennen muuttoa. Saumaväri nimittäin tuli maalattua vähän tummemmaksi, kun tuo ruudukko ei oikein miellyttänyt silmää ;)


12 Responses to “Uuden kotimme sauna ja pesuhuone”

 1. Jonna sanoo:

  Miten tuo sauma-aine on kestänyt pesutilassa/lattiassa?

  • soile sanoo:

   Hyvin on kestänyt, ei pienintäkään poiskulumista ole näin kahden kuukauden käytön jälkeen havaittavissa.

 2. -kata- sanoo:

  Hei!

  Millä tuo sauma on maalattu / värjätty?
  Näyttää hyvältä ja olisi juuri sitä, mitä olemme kaivanneet. Meillä rakennusvaiheessa tuli eteiseen iso vaaleanharmaa laatta ja väärinymmärryksen vuoksi saumasta tuli vaalea, vaikka olisin halunnut sen vähintään laatan väriseksi.

  • soile sanoo:

   Saumafixillä… siellä tekstissä on linkki siihen juttuun, missä kerron maalauksesta. Näpäytä sanaa pienimuotoinen muutos, niin se vie oikealle sivulle.

 3. Annukka sanoo:

  Ihanan vaalea ja valoisa löylyhuone. Meillä on täysi vastakohta eli pieni ja pimeä :)

  Pirtsakkaa viikonloppua sinne <3

  • soile sanoo:

   Kiitos, tuli kyllä mieleinen. Musta oli meilläkin ensin tulossa, mutta onneksi tässä kohtaa jo muutin mieleni ;)

 4. Moona Suutari sanoo:

  Hei!

  Pakko kysyä, mistä teidän tuo löylymittari on ostettu? Emme löydä mieleistä mistään! Rakensimme myös omakotitalon ja muutimme kesäkuun alussa (instagramissa @rakennetaanomakoti). Tuo teidän lämpömittari näyttäisi kivalta.

  • soile sanoo:

   Se on Rento tuotesarjan saunamittari, niitä myydään monissa tavarataloissa ja rautakaupoissa. Olen tuon meidän mittarin ostanut täältä Torniosta liikkeestä nimeltä Tampereen Säästötex.

 5. Hansku sanoo:

  Hei. Mielenkiinnosta kysyn, miksi lattia valinta on laatta, vaikka nykyään paljon suositaan NS saumattomia lattioita?

  • soile sanoo:

   Se oli isännän valinta eli hän halusi tuon perinteisen 10×10, joka hänen mielestään on helpoin laittaa.

 6. Sari sanoo:

  Hei,
  Mitä laattaa tuo pesuhuoneen lattia on?