16.11.2018

Uuden kotimme pukeutumishuone

Suurkiitos vielä teille kaikille, jotka niin kannustavasti kommentoitte tuonne edelliseen postaukseen tätä itsekriittisyyttäni ja hiipuvaa bloggailuintoani. Ehkä näille minun blogini kaltaisille ”kotikutoisille” kuvaajille ja juttujen kirjoittajillekin on sittenkin sijansa täällä blogimaailmassa. Ihan kyynel tuli silmääni teidän palautteita lukiessani♥ Niinpä homma jatkuu, mutta varmaan edelleenkin tällä vähän harvemmalla tahdilla.

Yksi huone on vielä meidän uudesta kodista esittelemättä, nimittäin pukeutumishuoneemme. Postaus on aina jäänyt senkin takia, että huonetta on jotenkin tosi vaikea kuvata; aina on seinä vastassa. Annoin nyt sitten teidän kannustuksesta rohkaistuneena itsekriittisyydelleni periksi ja otin kuvat. Laajakuvaobjektini putosi ja rikkoutui alkuvuodesta kuvatessani asiakkaan keittiötä. Kotivakuutus kyllä korvasi sen, mutta en vain ole saanut uutta vielä tilalle hankittua. Keinovalossa ja 25 millisellä objektiivilla kuvaaminen on haastavaa, joten kuvat ovat mitä ovat. Ehkä näistä nyt kuitenkin jonkinlaisen kuvan huoneesta saa.  Pohjakuvassa huone näkyy punaisella ympyrällä merkittynä. Aluksi oli suunnitelmissa laittaa komerot kuvan mukaisesti L-malliin, mutta tulin siihen tulokseen, että vähempi komeromäärä riittänee.

Pukeutumishuoneemme toimii myös poikien makuuhuoneena silloin kun perheemme kaikki lapset ovat täällä yhtäaikaa käymässä. Niinpä vuodehankinta aiheutti kovasti päänvaivaa huoneen pienen koon vuoksi. Päädyin hankkimaan sinne runkopatjasängyn ja sen päälle runkopatjan ja kaksi petaria. Nämä kaikki patjat ja petarit ovat sängyssä päällekkäin ja sitten kun pojat siellä yöpyvät niin päällimmäinen runkopatja siirretään ikkunan alle, mihin se juuri ja juuri mahtuu. Näin pojille on huoneessa omat vuoteet ja toisessa vierashuoneessa majoittuu tyttäreni perhe. Hyvin siis mahdutaan tarvittaessa koko porukka tähän pienempäänkin taloon.Sängyn edessä on meidän entinen sohvapöytä, jonka alle laitoin vähän ”pukeutumishuonerekvisiittaa”; hellehattu ja muutamat sandaalit.Huoneen väritys on mustanpuhuva Huoneen matto on suklaanruskea ja samaa suklaanruskeaan on myös verhoissa. Huoneen yhdellä seinällä on koko seinän levyinen kolmella harmaapeililiukuovilla varustettu vaatesäilytys. Ovien ylä- ja alaosat ovat mattamustaa levyä. Liukuovien takana on 6 kpl 500 mm leveää ja 450 mm syvää komerorunkoa. Vaateripustimet ovat siksi toisin päin kuin normaalisyvyisissä kaapeissa. Kuten olen aikaisemminkin kertonut, niin mielestäni kapeammassa syvyydessä on helpompi pitää vaatteet järjestyksessä. 40 cm:n syvyyteen saa siististi yhteen riviin t-paidat, neuleet yms. Komerorungot ovat 1920 mm korkeat, joten niiden yläosaan jää reilunkorkuinen yhtenäinen tila, jossa säilytän mm. vuodevaatteita.Valaisimena huoneessa on jo entisessäkin kodissa ollut musta kattokruunu. Pöydän eteen sopi vielä vanha musta nahkanojatuolimme.Alusvaatteita, sukkia yms. säilytämme jo entisessä kodissa olleessa mustassa lipastossa.Lipaston päälle ostin viime viikolla Jyskistä kätevän rautalankakehikon korujen säilytystä varten. Kuten huomasitte, meillä on jo joulutähdet syttyneet valaisemaan tätä synkkää pimeyttä. Kadun puolella on jokaisessa ikkunassa valkoinen tähti…..Keittiön ikkunassa….…ja olohuoneessa loistavat sen sijaan mustahopeat tähdet. Ostin ne aikanaan meidän nuorimmaisen omaan kotiin ja kun hän nyt viime vuonna muutti etelään, niin ne jäivät minulle. Kodinhoitohuoneessa on myös paikka tähdelle ja siellä valaisee valkoinen pienin hopeakuvioin koristeltu tähti. Joko teillä on joulutähdet syttyneet, vai ovatko joulujutut mielestänne vielä ihan liian aikaisia?

 


16 Responses to “Uuden kotimme pukeutumishuone”

 1. Avatar Paivi lahti sanoo:

  Kauniita valkoiset tähdet❤oletko mistä hankkinut❤

 2. Avatar Pirjo sanoo:

  Kyllähän kausivalot pitäs jo olla kaikilla pihassa ja vähän sisälläkin jo valoa ja tunnelmaa antamassa 👍🏻🤩
  Jatka sie vaan Soile blogias… kiva katella ja lukea 🤩

  Tunnelmallista joulun odotusta teille ❤️🎊🙏🏻

  • Avatar soile sanoo:

   Kyllä valohoito on hyvin tervetullutta. Ihana kuulla, että sinäkin siellä seurailet ja oikein ihanaa joulun odotusta myös sinulle Pirjo <3

 3. Avatar Marja K sanoo:

  Kivalta pukeutumishuone näyttää ja hyvin sai käsityksen sisustuksesta.Ihana tuollainen iso liukuovikaapisto ja järkevä tuo syvyys,koska muuten vaatteet hukkuu kaapin perukoille. Meillä on ulkona jouluvalot palaneet vasta reilu viikon verran. Muutamia laitan vielä lisääkin. Nyt on niin pimeää että valoja tarvii. Sisälle olen joitakin laittanut valmiiksi mutta en ole ikkunoissa valoja vielä pitänyt. Muuten kyllä olen tunnelmoinut kynttilöiden loisteessa varmaan pari kuukautta. Ne on mun heikkous😊
  Ja ihanaa että päätät jatkaa blogin pitämistä meidän lukijoiden iloksi❤️

  • Avatar soile sanoo:

   Valoja todellakin tarvii ja siksi ne tuleekin aina jo marraskuun alussa viriteltyä :) Kynttilöitä täälläkin palaa joka nurkassa. Tunnelmallista loppumarraskuuta <3

 4. Avatar Annukka sanoo:

  Aiai. Pukeutumishuone kuulostaa ihanalta luksukselta, mutta myös monikäyttöisyytensä vuoksi muutenkin toimivalta. Hyvä idea tehdä siitä myös ”poikien huone”.

  Meillä ei ole vielä kausivaloja tai yhtään mitään, kun ei jotenkaan edelleenkään ole yhtään sellainen fiilis, että kohta on jo joulukuu. Ehkä osittain siksi, että eilen vielä oltiin pelailemassa ja nurmi oli ihan yhtä vihreää kuin kesälläkin :). Valo tosin piisaa vaan pienen hetken päivän aikana, joten enää ei normityöpäivän jälkeen onnistu.

  Kauniit noi mustahopeat tähdet. Ja mulla on tapana näistä sun kuvista bongailla tuttuja Living and Room-esineitä :). Harmittaa aina välillä, kun tuli itse myytyä kaikki loput kirppiksellä pois, ja vieläpä ihan pilkkahintaan. Mutta toivottavasti ilahduttavat uusissa kodeissa.

  Mukavaa loppuviikonloppua <3

  • Avatar soile sanoo:

   Meilläkin nurmet vihertävät ja lumipeitettä ei ole vielä nähty missään muodossa. Pimeyttä riittää ja se saa minut aina kaivamaan jo marraskuun ekoilla viikoilla tähdet valaisemaan. Minustakin tosi kivasti noista tummista tähdistä tuo valo ja kuvio tulee hienosti esille, tykkään :) Mulla tosiaan on monta noita Living and Roomin juttuja vielä itsellä, vaikka paljosta tuli luovuttuakin. Kivaa viikonloppua myös sinne.

 5. Avatar Sirkkis sanoo:

  Marraskuun alussa laitettiin terassille ” kaamosvalot”. Nyt aloitan laittamaan kotia jouluun. Sinulla on kauniit valot ja ihana pukeutumishuone.

 6. Avatar Ella sanoo:

  On teillä kaunista. Tuo pukeutumishuone on niin luksusta ja kuitenkin käytännöllinen.
  Tähtivalojen kanssa täällä ollaan vähän hitaalla käyty tuon lämpimän sään takia, mutta ensi viikolla varmaan tapahtuu:D Iso aukko blogimaailmassa tulisi ”ikäihmisille”, jos lopettaisit, jotta täällä ainakin ilahdutaan joka postauksestasi. t. Ella

 7. Avatar -Katja sanoo:

  Miten olet kiinnittänyt nuo tähdet ikkunoihin roikkumaan? Onko joka ikkunan läheisyydessä katon rajassa pistorasiat? Meillä ei olla vielä tähtiä ikkunoihin ripustettu, mutta mielessä on kyllä ollut. Meiltä löytyy musta-valkoraidalliset :) Nyt vähän miettinyt josko seinäsomisteeksi hankkisi muutaman vihreän, ”samettipäällysteisen” tähden Clas Ohlsonilta <3 Mietityttää vaan niiden puhdistaminen, koska pakostihan niiden päälle ajan saatossa pölyä alkaa kasaantumaan.
  Toivon todellakin että jaksaisit jatkaa blogisi pitämistä. Muistelen että olen seurannut säännöllisesti tätä vuodesta 2009 <3 <3 Edullinen sisustaminen on lähellä sydäntäni. Itse tulee hankittua paljon lähinnä piensisustustavaraa kirppareilta :) Jos olet Instagramissa, niin tervetuloa seuraamaan @mylifemyinterests :)

  • Avatar soile sanoo:

   Kyllä, meillä on aina ollut jokaisen ikkunan kohdalla kattopistorasia. Oi; mikä se sellainen samettitähti on? Yritin etsiä clasun verkkokaupasta, mutta ei löytynyt. Kiitos sinulle kun olet niin pitkään viihtynyt juttujeni parissa. Nämä kaikkien ihanat palautteet kyllä antoi suunnattomasti uutta virtaa tähän kivaan harrastukseen :) Minäpä käyn instatilisi kurkkimassa, tokihan sieltä instasta löytyy myös minun sisustusjasepustus tilini :)

   • Avatar -Katja sanoo:

    Tämä :)
    https://www.clasohlson.com/fi/Joulut%C3%A4hti-70-cm/36-7195-2

    Jos tuo ei pelitä, niin kun laitat Clasun verkkokaupan haku -kenttään tähti, niin sieltä löytyy :) Väreinä vihreä, sininen, musta, valkoinen ja punainen. Halkaisijat 100 cm ja 70 cm. Verkkokaupasta aika lailla loppu, mut ainakin meidän (Jkl) kivijalkaliikkeestä löytyi vielä 70 cm:siä. Verkkokaupassa ilmoitus että tulossa varastolle. Ois vielä tän ma ollut alessakin. Joutuu varmaan käydä liikkeessä kattoon oisko sielläkin ;) Kun aika kalliita musta kappalehinnaltaan ovat (pienempi norm. 14.99 ja isompi 22.99 tms.).
    Mut onhan ne kauniita <3

    • Avatar soile sanoo:

     Oi kun oli ihania tähtiä. Mustat samettitähdet voisivat olla upeat vaikka ihan ilman valoakin.