14.01.2019

Uuden vuoden turinoita

Niin se on taas uusi vuosi aloitettu ja arvannette varmaan missä merkeissä; kyllä kuntoilua ja makeislakkoa. Hankin itselleni puolen vuoden saliohjelman Tikis-palvelusta. Ohjelmaan sisältyy neljä erilaista ohjelmaa ja eka settiä olen nyt tehnyt kolmatta viikkoa ja kivalta tuntuu taas. Saa nähdä sitten kuinka kauan into kestää. Harmittaa niin paljon kun silloin pari vuotta sitten laitoin itseni niin hyvään kuntoon ja pikku hiljaa on taas paino noussut herkuttelun ja löhöilyn seurauksena. No onneksi aina voi aloittaa uudestaan.

Blogikin on kyllä jäänyt niin huonolle hoidolle. Olisi kiva leipoa ja tehdä herkullisia ruokia, joista tänne voisi juttuja kirjoitella, mutta kun niitä herkkuja tulisi sitten mätettyä enimmäkseen omaa suuta kohti. Pimeänä aikana tämän tummaseinäisen kodinkin kuvaaminen on tosi haastavaa eli oikein kunnon kuvia en onnistu saamaan mistään kulmasta.

Jonkin verran on uuttakin tullut olohuoneeseen. Musta lipasto sai siirtyä pukeutumishuoneeseen ja sen tilalle laitoin pari valkoista kaappia, jotka kiinnitettiin seinään. Kaapit ovat ihan keittiön yläkaappeja kiiltävällä valkoisella ovella. Kaapit piti mieheni mukaan kiinnittää vaakakoolauspuun kohdalle, että pysyvät seinässä putoamatta. Alle jäi sitten mielestäni liian iso tila, joten teetin vielä kaapin alle yhdet laatikot. Sivutason viereen ostin Jyskistä kivat kukkatelineet. Sopivat hyvin tuon sivupöydän tyylin kanssa yhteen. En ole kyllä mikään viherpeukalo, mutta Aloe Vera on jo useamman kuukauden pysynyt hengissä.Vuoden eka tulppaanikimppukin tuli Lidlistä näpättyä mukaan. Oikein mukavaa alkanutta uutta vuotta kaikille. 

 


18 Responses to “Uuden vuoden turinoita”

 1. Avatar Margit sanoo:

  Hei Soile,
  Uusi kotisi on todella kaunis ja harmoninen. Onko olohuoneen tumman seinän edustalla oleva hyllykkö Ikeasta? Tykkään kovasti tästä ja ajattelin hankkia omaan kotiini, jos hinta sopii kukkarolleni! Olen seurannut blogiasi aika kauan, kirjoitat mielenkiintoisella tavalla ja ottamasi kuvat ovat hyviä. Kaikkea hyvää uuteen vuoteen 2019! Terv. Margit

  • Avatar soile sanoo:

   Kiitos ihanista sanoistasi Margit. Hyllykkö on Jyskistä. Siinä on vierekkäin 2 kpl Jyskin Virum 26×80 sivupöytää ja olen koonnut ne niin, että päälle tarkoitetun levyn olen laittanut lattiatasoon ja teimme mäntyliimapuulevystä yhtenäisen 1600 mm pitkän kannen kahden hyllykön päälle. Käsittelin kannen samalla tummalla vahalla kuin ruokapöytämme.

   • Avatar Margit sanoo:

    Oleppa hyvä vaan ja kiitos vinkistä! Täytyypä perehtyä Jyskin hyllykköön, heidän hinnat sopivat kukkarolleni. Olette miehesi kanssa näppäriä käsistänne, näin saatte kaikkea kaunista vähin kustannuksin. Nämä blogit ovat kyllä mahtavia, olen saanut monta hyvää vinkkiä oman kotini sisustukseen.

 2. Avatar Mimmuli sanoo:

  Hei, ihanan värinen seinä. Mahdatko muistaa maalin ja värikoodin? Olen haaveillut tummasta olohuoneesta ja tämä seinäsi näyttää juuri siltä mitä olen suunnitellut.

  • Avatar soile sanoo:

   Ihastuin itsekin tuohon sävyyn toissavuoden asuntomessuilla kun se oli siellä Mikko Toppalan suunnittelemassa Design talossa. Sävy on Tikkurilan Deco Gray 1948.

 3. Avatar Sari Riekkola sanoo:

  Todella kaunis on uusi kotinne. Tuo valkoinen kaappijuttu sopii ihanasti paikalleen ja seinän väristä tykkään mieki. Mukavaa, kun tulppaaneja jo saa ja pian helpottaa taas kuvaillakin.

  Pirteää uutta viikkoa sinne!

 4. Avatar Annukka sanoo:

  Toi tumman seinän kuva, missä on kukkatelineet ja hyllykkö, voisi hyvin olla suoraan Avotakasta tai Glorian kodista :). On tosi nätti, mutta mulla vielä kestää hahmottaa, että se on tosiaan nyt sieltä teidän uudesta kodista, kun tuntuu täältä käsin, että valmista tulikin loppupeleissä tosi äkkiä :).

  Luotetaan siihen, että keväällä ollaan taas tikissä :)

  • Avatar soile sanoo:

   Oi kiitos, mutta on noita tummia seiniä ja sitä vasten vielä tummat kalusteet, niin haastavaa on kuvaaminen. Menihän siinä uuden kodin rakentamisessa pitkälti toista vuotta. Kyllä; tikissä ollaan keväällä taas; se on lupaus :D

 5. Avatar Sanna sanoo:

  Kaunista niinkuin aina!onko ensi kesänä pihahommia tiedossa?:)

 6. Avatar Susaanna sanoo:

  Onpas kivan näköinen tuo seinään kiinnittämänne kaappi! Alaosan pienemmät laatikot miellyttävät minun silmääni kovasti – heti ajattelin, miten samantyyppisen ratkaisun voisin kehitellä kirjahyllyksi, ehkä lasiovilla, ja siihen pikkulaatikostoalaosaan sitten paperit ja muut ympäriinsä pyörivät pikkutavarat.

  Heti keksin postausaiheita :) ! Olisipa kiva joskus nähdä kuvia esim. jostain kivoista nähtävyyspaikoista/sisustusliikkeistä/tapahtumista siellä Torniossa ja tekstiä siihen oheen, tykkään kovasti kirjoitustyylistäsi. Muistan vieläkin Kukkolankoski-postauksen, oli mielenkiintoinen, samoin kuin se Ruotsin puolen majoituspaikka, nimeä en nyt muista. Ravintolapostaus tässä parin viikon sisällä pistettiinkin heti muistiin, koska Tornio-Haaparanta on kerran, kaksi vuodessa kohteena.

  • Avatar soile sanoo:

   Pitääpäs ottaa koppi postausehdotuksistasi. Matkapostauksia onkin mukava tehdä, kunhan vain tästä taas johonkin reissuun pääsisi :)

 7. Avatar pekka Forss sanoo:

  Kysyisin ruokapöydän pintakäsittelystä mitä sävyä on ja onko pelkkä vaha?