17.03.2019

Kirsikanoksa

Ostin kauppareissulla nipun kirsikanoksia. Ne myytiin kuivana nipussaan ja aloinkin nyt miettiä, että meniköhän 5 euroa ihan hukkaan, sillä niissä oli jo silmut auenneet ja kuivuneet.Pienet vaaleanpunaiset kukinnonalut näkyivät joka silmussa.Mutta ne kaikki tuntuvat olevan aivan kuivia :(Ilmeisesti ne ei tuosta enää voi elpyä, vai voiko? No katsellaan nyt muutama päivä.Pitkästä aikaa meille kotiutui myös pari uutta viherkasviakin. Nyt kun on nuo mustat kukkapilarit, niin täytyyhän niissä aina jonkinlaiset viherkasvit olla.En kyllä tiedä niiden nimeä, tietäisikö joku?Toinen on ilmeisesti rönsylilja?


16 Responses to “Kirsikanoksa”

 1. Avatar Saila sanoo:

  Vasemmalla on sitten kilpipiilea. Onpa se soma tuossa pylhvään päälä! 👍

 2. Avatar Anne L sanoo:

  Veikkaan kilpipiilea ja rönsylilja, molemmat puhdistaa huoneilmaa!

 3. Avatar Rosa sanoo:

  Hei! Pyöreälehtinen kukka on kilpipiilea :)

  • Avatar soile sanoo:

   Kiitos tiedosta, enpä ole moista nimeä kuullutkaan enkä tosin tuota kasviakaan ennen missään nähnyt.

 4. Avatar sari sanoo:

  Katselin itsekkin noita oksia kaupassa, mutta en sitten kuitenkaan ostanut vielä. Toivottavasti kukkaset avautuvat oksissasi.
  Tuo toinen kukkanen näyttäisi kilpipiilealta ja rönsyliljalta näyttää tosiaan tuo toinen.

  Mukavaa sunnuntaita Soile!

  • Avatar soile sanoo:

   Hyvä kun et ostanut, kun on nyt monelta taholta kuulunut ettei ne siitä kukoistamaan taida ruveta :( Mukavaa sunnuntaita myös sinulle <3

 5. Avatar Annukka sanoo:

  Oliskohan kilpipiilea tuo pyöreälehtinen? En muuten olis tiennyt, mutta taitaa olla jonkun sortin trendikasvi tällä hetkellä ja muistan useammalla nähneeni.

  Ja mun silmään näyttää ihan rönsyliljalta tuo toinen. Vaikkakaan en ole tainnut tollasta yksiväristä ennen nähdä.

  Ja joo. Mulle on käynyt kirsikanoksille ihan samalla tavalla. Ei tullu mittään :(

  • Avatar soile sanoo:

   Niin se taitaa olla. Ai en tiennytkään, että olen oikein trendikasvin onnistunut hankkimaan :) Rönsyliljaa vähän aavistelinkin sen toisen olevan. Ja voihan vene, jos nuo kirsikanoksat tosiaan jäävät tuolle risuasteelle :(

 6. Avatar Arja sanoo:

  Hei! Saako udella mistä olet onnistunut hankkimaan nuo mustat kukkapilarit? Olen kauan metsästänyt, nuo olisi niin kauniin sirot.
  Turhaan pähkäilet noiden tuolivaihtoehtojen kanssa, sopivat pehmentävästi tuohon tummaan värimaailmaan. Hankkimasi hyllyt toivat vielä sen pisteen I:n päälle.

  • Avatar soile sanoo:

   Toki saa; ne on Jyskistä. Minustakin tosi kivat. Kokeilin tässä mustia tuoleja pöydän ympärille kun edullisesti oli mahdollisuus, mutta ei ne istuneet siihen ollenkaan, meni ihan liian mustaksi koko ympäristö. Puutuolit saa pysyä paikallaan ja mustat tuolit lähtivät kiertoon nopeammin kuin uskoinkaan. En edes kuvia viitsinyt julkaista kun näytti niin synkältä :D

 7. Avatar Sanna sanoo:

  Hassua kun kaupassa myydään kirsikkapuunoksia,meilläkun omalla pihalla useita suuria kirsikkapuita.
  Ovat välillä melkoinen riesa valtavine satoineen ja nurmikosta puskevine taimineen.
  Itsekkin niistä nappailen oksia maljokkoon keväisin.Upeitahan nuo kukkiessaan.Pitäisköhän alkaa myymään oksia:D

 8. Avatar Heidi sanoo:

  Kirsikanoksat ovat kuivuneet. Ne matkustavat usein Hollannista kuivina, se ei siis haittaa, mutta niiden pitäisi päästä sitten veteen uusien imupintojen kanssa siinä paikassa mihin päätyvät myyntiin kuluttajille. Ollessaan liian kauan kuivina, kuivuvat kokonaan, varsinkin kun kylmäsäilytys loppuu. Usein näin, kun kukkien jälkeenmyyjä ei ole kukkiin erikoistunut kauppa. Kukkakauppiaat tietävät mitä tehdä ja miten kirsikanoksia käsitellä ja säilyttää…

  • Avatar soile sanoo:

   Niin; kyllä nuo ovat tainneet ammattitaidottoman kaupan hyllyssä kuivua pilalle :( Inhottavaa kun voivat näin myydä pelkkiä risuja!