20.04.2019

Pääsiäispäivällinen

Vietämme pääsiäistä kotosalla. Pitkäperjantaina kutsuin etelästä kotiseudulla vierailleen veljeni ja äitini päivälliselle.Samainen veljeni oli jo edellisenä päivänä käydessään tuonut nuo ihanat keltaiset tulppaanit. Tulppaaneissa on myös vähän tummaa oranssia, joka teki niistä vähän erikoisemman näköiset.  Niin kauniita! Lähdin pihaltamme etsiskelemään pajua ja sieltä löytyikin jättikokoinen pajupuu, jossa oli jättikokoiset pajunkissat! Muutaman oksan taitoin tulppaanien seuraksi…. …ja muutaman oksan pieneen Iittalan Kivi-tuikkuun jokaisen ruokailijan lautasen viereen.Muuten kattaus oli aika yksinkertainen. Olen nyt ihastunut tuollaiseen korkeampaan servetin taittomalliin. Se näkyy niin kivasti myös sivulta pöytää katsottaessa.Päivällismenumme oli helppoa esivalmistettua; Lidlin kana-kasvismureke, jonka viereen tein uuniin paistumaan  sipulista, bataatista, porkkanasta ja perunasta lohkojuurekset. Oliviiöljyssä pyöräytetyt juurekset maustoin timjamilla, suolalla ja tuoreella rosmariinilla. Paistoin mukaan myös pakasteessa olleet juustoiset perunapaistokset. Oletteko maistaneet; nää on niin hyviä! Tankoparsat tein suosikkitavallani; eli kuorin ja keitin suola-sokerivedessä noin 8 minuuttia. Äidin ja veljeni kanssa joimme pelkät jälkkärikahvit, mutta myöhemmin illalla piipahti meidän äiti-tytär -parimme toinen puolisko perheensä isän kera kahvittelemassa ja tein kahvipöytään meille pääsiäismunin koristellut marjamaljat. 


2 Responses to “Pääsiäispäivällinen”

  1. Avatar Sanna sanoo:

    Raikas,keväinen kattaus ja herkulliset antimet,kuten aina:)