12.05.2019

35. Äitienpäivä

Tänään on minun 35. äitienpäivä. Monenlaisia äitienpäiviä on noihin vuosiin mahtunut ♥ Aina se on ollut meillä merkittävä päivä. Paljon kauniita muistoja; pienillä kätösillään itse tehtyjä korttejaan ja lahjojaan innokkaasti silmät loistaen äidille aamupalan kera sängyn viereen tuovia lapsia. Aikuisempana vähän hillitymmin, mutta aina on minut aamukahveilla vuoteeni viereen laulaen herätetty. Nykyään jo muutaman vuoden sen homman on hoitanut mieheni…. tänään tosin en enää antanut hänen sitä tehdä, vaan kiehautin aamupuurot ja söimme aamupalan ihan pöydän ääressä ;) Aika aikaansa kutakin, näin se on. Lapset ovat nyt maailmalla ja muistavat muulla tavalla. Tänään tuli kyllä suurin yllätys, kun kukkalähetti koputteli aamulla oveen ja ojensi kukkakimpun käteeni. En edes tiennyt, että kukkalähetit toimittavat kukkia myös sunnuntaina. Kiitos lapset ihanasta yllätyksestä. Kyllä liikutuin niin paljon, ettei kyyneleet meinanneet loppua ollenkaan♥♥♥Ensimmäinen äitienpäiväni oli vuonna 1985, esikoispoikamme oli tuolloin noin 3 kk:n ikäinen.  Poikamme syntyi 22.2.1985 , olin tuolloin 24 vuotias saadessani ensimmäisen niin odotetun lapsemme syliini. Toinen lapsemme; tyttäreni syntyi 14.1.1987. Niitä onnen tunteita ei voi sanoin kuvailla, kun saa oman vastasyntyneen pienokaisen syliinsä♥ Perheemme prinsessa saapui täydentämään onneamme.Kolmas lapsemme, potra 4710 g painanut kuopuksemme syntyi väärin päin vatsassa polskutellessaan sektiolla 18.8.1992. Sisarukset ensimmäistä kertaa pientä veljeään katsomassa. Äitinä olo on parasta maailmassa. Se on antanut niin paljon.  Lasten kehityksen seuraaminen, heidän ilonsa ja surujensa jakaminen, tukeminen kaikessa heidän elämänvaiheissaan. On saanut iloita heidän onnistumisiaan ja olla olkapäänä kun oltaan surtu heidän surujaan. Kaikki se on tuonut niin paljon sisältöä elämään! Nyt lapset ovat jo isoja ja voin olla onnellinen kun heistä jokainen on löytänyt oman paikkansa tässä maailmassa. Menestyvät ihan hyvin omillaan ja tuovat edelleen suurta iloa ja onnea meille vanhemmille. Elämä on kohdellut meidän perhettä enimmäkseen hyvin. On ollut paljon onnenhetkiä; yhteisiä ilon hetkiä, yhteisiä mukavia retkiä sekä menestyksen ja onnistumisen hetkiä.

Tänään tyttärenikin viettää ensimmäistä äitienpäiväänsä. On ollut suuri ilo ja onni seurata hänen äitiyttään. Kuinka hän osaa olla rakastava, huolehtiva, innostava, opettava ja järkevä äiti lapselleen. 

Oikein hyvää äitienpäivää kaikille äideille ♥


8 Responses to “35. Äitienpäivä”

 1. Avatar Marja K sanoo:

  Kiitos, samoin sinulle. Äitinä olo on kyllä parasta mitä minulle tapahtunut. Eikä aina ole niin itsestäänselvyys, että saa lapsia. Itse olin 29 kun esikoinen syntyi. Hartaasti odotettu lapsi oli useamman vuoden työn tulos, jos näin voi sanoa. Onnea täydensi vielä muutaman vuoden päästä uusi vauva. Nyt nämä ihanat lapsukaiset ovat jo isoja. Poika kohta 22 sekä tytär 17. Kyllä elämä olisi ollut tyhjää ilman lapsia. Nyt vaan innolla odotan, että saisin joskus nauttia jälkikasvustakin. Äitienpäivänä tunteet nousee aina pintaan, kun perhe hemmottelee monin eri tavoin. Olen niin kiitollinen heistä ❤️

  • Avatar soile sanoo:

   Äitienpäivä on tosiaan sellainen päivä, että tunteet ovat pinnassa. Muistelee ja kertailee menneitä vuosia ja kiitollisuus valtaa mielen <3

 2. Avatar Pirkko sanoo:

  Onnittelut ja arvostukset teille äideille! Marja K kirjoitti, ettei äitiys ole itsestäänselvyys, ei todellakaan. On hyvä muistaa se myös silloin kun ”aurinko ei paistakaan”. Mutta ei ole kiva ajatus tai mielipide, että elämä olisi tyhjää itsestä riippumattomista syistä. Elämän voi täyttää niin monin muinkin tavoin, ei katkeruutta kannata kerätä ja tuntea ja suruunsa on turha jäädä loppuiäksi. Heitänpä tähän loppuun vaikka ”extra-nimimerkikseni” Rakastan kaikkia maailman lapsia tasapuolisesti yhtä paljon! Ja jos tätä lausahdusta ajattelee syvällisesti, niin se on aika rankkaa…. Halitukset teille Soile ja Marja K

  • Avatar soile sanoo:

   Kiitos Pirkko. Todellakin äitiys ei ole valitettavasti kaikille itsestäänselvyys:( Itsekin olen joutunut vuosia vuosia sitten seuraaamaan hyvän ystäväni kamppailua oman lapsen saamiseen; se toivo ja toivo jälkeen pettymys oli todella surullista seurattavaa.

 3. Avatar Pia sanoo:

  Meillä ei mies toivottele minulle hyvää äitienpäivää, koska en ole hänen äitinsä.

  • Avatar soile sanoo:

   Meillä toivotellaan kaikille äideille kaikkien toimesta hyvää äitienpäivää, sillä onhan se äitien merkkipäivä :)

 4. Avatar Sanna sanoo:

  Ihanat kuvat ja sanat.Teidän perhekuvista huokuu aina onnellisuus ja läheisyys.Niitä on ihana katsella!