14.05.2019

Ehkä se vähän itketti

Silmiin sattui jostain netin syövereistä Hanna Gullichsenin Itkukana resepti. Hanna kertoo blogissaan, että tämä hänen kehittelemänsä kanaruoka sai nimekseen Itkukana sen vuoksi, että se oli itkettävän hyvää :) Todella hyvää se oli, mutta ei nyt ihan tippa linssin tirahtanut.

Kaapista löytyikin broilerin sisäfilettä ja purjosipulia. Ohjeessa neuvotaan laittamaan salottisipulia, mutta korvasin sen purjolla. Kermanakin käytin kevyttä 10 % ruokakermaa. Silti siitä tuli tosi hyvää. Lisäkkeeksi kiehautin tankoparsoja.Maun salaisuus lienee reilu rasvaliemi. Broilerinfileet kun paistautetaan ensin voi-öljy -seoksessa. Sen jälkeen ne käytetään pois pannulta ja voiliemeen lisätään sipuli, tomaattipure, soijakastike sekä kerma. Minuutin päästä lisätään sisäfileet takaisin pannulle ja annetaan hiljalleen kiehua 7-9 minuuttia.Purjosipulikin sopi tähän myös erittäin hyvin ja muhikin niin makoisaksi tuossa kastikkeessa. Sitä olisi voinut olla paljon runsaamminkin. Seuraavalla kerralla laitan pari kokonaista purjopötkyä mukaan. Purjoa on niin mukavan helppo käsitellä, kun ei tarvitse kuoria sen kummemmin. Onko teillä valmistettu Itkukanaa?


4 Responses to “Ehkä se vähän itketti”

 1. Avatar Pirkko sanoo:

  Vai tällaista! Mies voisi tykätä ja kovasti. Hän rakastaa kanaa, minä en, mutta syön jos silloin tällöin hänen mielikseen teen. Oli niin sopivan simppeli resepti, kokeillaan, kiitos!

  • Avatar soile sanoo:

   Minä taas syön enimmäkseen kanaa ja siksi onkin aina niin kiva löytää erilaisia reseptejä :)

 2. Avatar Jykä sanoo:

  Tosi hyvätä näyttää! Pitääpä yrittää itsekin! 😋

  • Avatar soile sanoo:

   Ihan älyttömän hyvää, varsinkin se sipuli siinä :) Oli niin helppo tehdäkin.