30.05.2019

Kesäpihahommia

Nyt on saatu terassit kesää varten aika hyvälle mallille. Uusi sohvaryhmä on paikoillaan ja saunanpäädyn terassilasitukset valmiit. Laitatimme lasit vain sille osalle, missä meidän porepalju sijaitsee, niin voi säällä kuin säällä istuskella poreissa kun ei haittaa tuulet ja tuiskut. Naapurin puoleisiin lasioviin laitettiin näköesteeksi Jyskistä hankitut näkösuojakalvot. Ne kiinnittyi staattisesti eli saa helposti poiskin kun ei ole liimattu.Tää sohvaryhmä Bauhausista on kyllä hintansa väärti. Tukevaa tekoa, vahvat kankaat. Eikä ollut kuin nostaa pois laatikoista ja laittaa suojamuovien poiston jälkeen paikoilleen. Sopi suunnitellulle paikalleenkin kuin nenä päähän. Mukana tuli myös koristetyynyt. Kesäkukat laitoin noin viikko sitten. Perussettiä; markettaa, pelargoniaa ja valkoista hortensiaa. Etupihan mustiin ruukkuihin laitoin myös minttua ja tuollaisen kivan heinän, jonka nimeä en nyt muista.Valkoinen hortensia viihtyi tosi hyvin viime kesänä etupihalla, kun siihen ei paista kuin aamuaurinko.Roikkuviksi kukiksi valitsin myös pelargonian. Pelargonian kukka kestää niin hyvin, eikä vaadi kokoaikaista nyppimistä. Olikin tosi isot yksilöt.Mustalla spray-maalilla maalasin vähän ruostevaurioituneen lyhdyn, niin siitäkin tuli kuin uusi ja sopii nyt hyvin etuterassin värimaailmaan.Sivummalla etuterassista on vielä pari mustaa ruukkua, joihin laitoin pelargoniaa ja ruukun reunalta roikkuvaa viherkasvia, jonka nimeä en myöskään muista :)Takaterassin pöydillä on marketta-minttu -setit.Niistä on hyvä käydä näppäämässä mintunlehtiä smootheihin.Takaterassilla on vielä pari isompaa pelargonia-marketta-roikkuva viherlehtinen -settiä.Viime syksynä tontin reunalle laittamani tulppaanit näyttivät tänään tältä eli vielä ei ole yhtään kukkaa auennut. Etelässä ne taitaa olla jo parhaimmassa kukassaan, mutta eiköhän kohta meilläkin. Sisälläkin on vähän Lidlin kukkaloistoa. Upea kimppu, josta juuri liljat aukenivat helatorstain pyhäksi.

 


14 Responses to “Kesäpihahommia”

 1. Avatar Jykä sanoo:

  Komialta näyttää!!👍

 2. Avatar Eija sanoo:

  Todella hieno terassi ja mageet kalusteet. ”Heinä”on verililjapuu, joka viihtyy talven sisällä sisäkasvina,itse pidin sen hengissä yhden talven yli. Toinen kasvi jota et muistanut on maahumala. Kivat on sinun kesäkukka istutuksetkin. Itse mietin kans hortensioiden ostoa mutten uskaltanut,niiden hinnan ja ehkä vaativuuden vuoksi.

  • Avatar soile sanoo:

   Kiitos paljon kun sain tietää nuo kasvien nimet. Hortensia on ihan helppo kun laittaa sen astiaan, johon voi aina altakastella. Vettä se juo tosi paljon ja se onkin pidettävä tasaisen kosteana. Aurinkoisella pihan puolella voi olla haastava pitää kosteana.

 3. Avatar Kesäneito sanoo:

  Hei!
  Hienolta näyttää :) Ihanat kukat ja upea tuo sohva, sopii paikalleen kuin nenä päähän :)
  Enpä tiennytkään, että Jyskin valikoimassa on tuollaista näkösuojakalvoa. Mitä muuten luulet, voisiko tuo näkösuojakalvo toimia myös parvekelaseissa? Niihin kun voi jonkin verran lasien raoista päästä vettä, että alkaakohan kalvo irtoamaan, jos kalvon ja ikkunan väliin menee vähän vettä?
  Ja toinen kysymys, mistä ovat nuo isot valkoiset ruukut, joissa sinulla on hortensiat?

  • Avatar soile sanoo:

   Kiitos, on kyllä nyt mieleinen terassin sisustus :) Joo, nuo staattisesti kiinnittyvät näkösuojakalvot on kyl tosi hyvät ja edulliset. Varmasti voi laittaa parvekelaseihinkin. Aika tiukkaan ne lasin pintaan kiinnittyi, tosin en osaa sanoa irtoavatko jos niihin pääsee vettä. Isot valkoiset ruukut olen ostanut jo vuosia sitten Ikeasta.

 4. Avatar Pirkko sanoo:

  On upea terassi kalusteineen ja kukkineen. Toivottavasti kukat pärjäsivät näissä meidän myrskyissä viime päivinä, toisaalta sulla on lasitettu tila niin lähellä ja turvapaikka kukille tarvittaessa. Lämpimämpiä päiviä odotellessa.

  • Avatar soile sanoo:

   Kiitos Pirkko. Hyvin kukat pärjäsivät ja pysyivät ihan kuosissaan, vaikka irtotyynyjä tuuli pikkuisen riepotteli, mutta terassilla pysyivät nekin.

 5. Avatar Sanna sanoo:

  No wau,aivan ihana!Sohvaryhmä tosi kaunis,nuo lasitukset ja kaikki!Kaunis ja tyylikäs.Itseäni himottaisi tuo poreamme:)

  • Avatar soile sanoo:

   Kiitos Sanna ja lämmin suositus tuolle poreammeelle, toissapäivänä oli kesän eka poreilut siinä ja on se vaan niin rentouttavaa.

 6. Avatar Eija sanoo:

  Aivan upea terassi kalusteineen ja kukkineen. Niin kuin uusi kotinnekin.

  Olemme ostamassa poreallasta ja monta on vaihtoehtoa. Kysyisin, minkä merkkinen teillä on? Ja mistä ostitte? Onko työläs purkaa talveksi pois? Talvisäilytyskin askarruttaa, vie suuren tilan.
  Kiitos jo etukäteen jos jaksat vastata.

  • Avatar soile sanoo:

   Kiitos Eija, kyllä tuolla nyt viihtyy hyvin :) Meillä on ihan tuollainen edullinen malli; Ulkoporeallas MSpa Tuscany P-TU069. Näytti ainakin netraudassa olevan myynnissä: https://www.netrauta.fi/ulkoporeallas-mspa-tuscany-710-p-tu069 Tosin meillä tuo ohjausyksikkö vähän erilainen, mutta varmaan sama toimintamalli. On kyllä ollut hintansa väärti :) Ei ole työläs purkaa eikä koota ja ei vie kuin kookkaan laatikon tilan varastossa.

 7. Avatar Marjaana Alamäki sanoo:

  Heips! Oliko nuo kalvot helppo laittaa ja pysyykö ne hyvin esim.sateella…meillä tosin lasitettu terassi… 😎 Upean näköistä teillä, kyllä kelpaa nauttia kesästä!

  • Avatar soile sanoo:

   Oli ihan helppo laittaa, ilmakuplia jäi kyllä herkästi, mutta jos ottaa jonku kumilastan, jonka avulla asentaa, niin voi onnistua paremmin. Meilläkin ne on lasituksen sisäpuolella, eikä ole ainakaan vielä irtoilleet, vaikka on satanutkin.