29.06.2019

Pihasuunnitelma ja lähes valmis etupiha

Pihahommia on tehty nyt pari viikkoa ja hommat ovat edenneet mukavasti. Etupihan laatoitusalueet ovat valmiit ja tänään saimme käytävän istutuspenkinkin valmiiksi. Oikealla ikkunoiden alla oleviin alueisiin laitamme vielä pientä irtokivisoraa. Valitsimme tällä kertaa laataksi ison 30×30 kokoisen betonilaatan. Lakkapäällä se on tosi hyvässä tarjouksessakin; vain 1 euro/kpl. Tähän mennessä laattoja on mennyt 803 kpl ja vielä on talon takana pari pientä laatoitusaluetta tekemättä.Suunnittelin pihan mahdollisimman selkeälinjaiseksi ja helppohoitoiseksi. Käytävän viereen teimme koko käytävän mittaisen istutusalueen, johon istutin tuijaa, pallotuijaa, kuunliljoja ja pioneja. Tänään levitin siihen mustan kuorikatteen. Tein laattojen menekkilaskelmia varten mittakaavassa olevan pihasuunnitelmankin. Aluksi meillä oli tarkoitus laittaa pihalle tuleva autotie ja talon autotallin pääty pienemmällä laatalla, mutta sitten päädyimmekin tilaamaan siihen asfaltin. Asfalttimiehet tulevat heinäkuun ensimmäisellä viikolla tekemään sen noin 165 m2:n alueen. 


14 Responses to “Pihasuunnitelma ja lähes valmis etupiha”

 1. Avatar Anna-Maria K sanoo:

  Näyttää hyvältä ja ahh niin viimeistellyltä. Kaipaisin tosi paljon meidänkin etupihalle siisteyttä,s e kun on edelleen viimeistelemättä ja laittamatta ja me ollaan asuttu tässä jo vuosikaudet :D

  • Avatar soile sanoo:

   Kiitos paljon. Mullekkin aina etupiha ollut tärkemmpi ja takapiha sitten vähän vähemmällä istutuksella, kun siellä terassi tärkein. Tosin nyt suunnittelin vähän tuollaista saman tyylistä penkkiä myös takapihalle. Sopisi hyvin nuotiogrillipaikalle johtavan käytävän molemmin puolin.

 2. Avatar Marja K sanoo:

  Näyttääpäs piha hienolta! Tulee varmaan upea, kun kaikki on valmista.

  • Avatar soile sanoo:

   Kiitos. Tuntuukin ettei malttais odottaa noiden kasvamista, kun vielä näyttää aika harvalta :D

 3. Avatar Sanna sanoo:

  On kyllä kaunis!Rakastan kuunliljoja.Laatoitus on ihana!

  • Avatar soile sanoo:

   Kiitos. Kuunliljat ovat minunkin suosikkiperenna ja odotan innolla, että ne ovat tuossa täydessä loistossaan, niinkuin ne aina olivat entisen talomme pihalla.

 4. Avatar Päivikki K sanoo:

  Betonilaatat ja vihreitä kasveja ja musta kate, just mun lemppari. Tosi ihana.

 5. Avatar Kirsikka sanoo:

  Aivan ihana näkymä. Selkeä ja rauhallinen. Kuunliljojen ja pallotuijan yhdistäminen on kiva idea.

 6. Avatar Esme sanoo:

  Mikä firma asfaltoi? Paljon on neliöhinta? Tekeekö myös pohjan tasauksen? Suunnitelmissa olisi asfaltoida piha, mutta menekki on noin 350 neliötä niin ei tiedä raskiiko?

  • Avatar soile sanoo:

   Skanska asfaltoi ja tekevät pohjat. Hinta meillä oli 21,30 euroa/m2 pohjatöineen. Meillä oli kyllä tuossa hyvähkö pohja jo valmiiksi. Voihan se olla vielä edullisempi m2-hinta teillä kun on puolet isompi ala. Kannattaa kysyä tarjous.

   • Avatar Esme sanoo:

    Kiitos paljon vastauksesta. Yit antoi tarjouksen 28 euroa neliöltä. Pitääpä kysyä skanskalta. Teidän piha on kyllä kaunis!

    • Avatar soile sanoo:

     Kiitos Essi. Voi tietysti olla, että pohjan kunto vaikuttaa hintaan. Toivottavasti saat Skanskalta edullisemman tarjouksen.