20.11.2019

Sukkaa pukkaa

Syksy on aina sellaista aikaa, että tulee enemmänkin istuskeltua sisätiloissa. Silloin onkin hyvä aika kaivaa sukkapuikot esille ja käyttää näin sekin aika hyödyksi. Lankoja löytyy niin ihanissa väreissä, että on ihan valinnanvaikeus lankaostoksilla. Ostan yleensä kolmea eri väriä ja näin ollen niistä tulee kolmet noin 37-38 kokoa olevat sukat. Novita 7 Veljestä Simeoni lankakerässä on vain 100 g lankaa, joten juuri ja juuri saa kolmesta kerästä kolmet erivärisin terin olevat sukat.Kävin viime viikonloppuna Kööpenhaminassa tervehtimässä tyttäreni perhettä ja sinne tuliaisiksi kudoin ”äiti-lapsi -sukat”.Novita lankakerän vyötteessä on sukkien kutomisohje ja netistäkin löytyy paljon ohjeita, joten tämä ajanvietehomma onnistuu kyllä keneltä tahansa. Teen sukkiin helpon koristeraidan, joka antaakin sukalle vähän erilaisemman ilmeen.Itse olen jo niin monet sukat tässä kutonut, että homma onnistuu jo ilman ohjettakin.Mites siellä ruutujen takana; pukkaako sukkaa?


6 Responses to “Sukkaa pukkaa”

 1. Avatar Maijuliini sanoo:

  Aivan ihania sukkia ja todella kauniit väriyhdistelmät :)Löytyykö tuohon koristeraitaan ohjetta netistä? Ehkä minäkin, joka yleensä tekee vain yksivärisiä tai valmiiksi raidoitetuilla langoilla sukkia, voisin tuon koristeraidan oppia tekemään. Sinun kirjoituksia on mukava lueskella. Mukavaa Joulun odotusta!

  • Avatar soile sanoo:

   Kiitos paljon ihanasta kommentistasi <3 Tuo kuvio on tosi helppo; neulot vain ensin 2 kerrosta yksivärisellä langalla, sen jälkeen 3. kerros otat mukaan toisenvärisen langan ja kudot joka toisen silmukan eri värillä ja 4. kerros samoin . Sen jälkeen jätät sen toisen värin langan vaan sinne lepäämään ja vielä 2 kerrosta sillä pohjavärilla. Sitten otat mukaan jonkun muun värin pohjaväriksi ja sitten vaan edellisellä pohjavärillä teet sen kahden kerroksen värikuvion. Ymmärsitkö? Jos haluaa leveämpiä raitoja voi lisätä vaan kerroksia. Kolme väriä on vielä helppo hallita :)

 2. Avatar Siru sanoo:

  Kauniita sukkia ja väriyhdistelmiä; ja ihana idea tuo äiti-lapsi -sukat <3 Novitan nettisivuilla on ohje vähän samantapaiseen sukkaan, mutta siinä on vain yksi kerros tuota kuviota, jossa on kudottu joka toinen silmukka eri värillä :)
  Itse innostuin myös viime talvena kutomaan villasukkia, joita en ole sitten yläasteen tehnyt (ja siitä on jo vuosikymmeniä aikaa). Facessa on ihania villasukkaryhmiä ja nyt olen innostunut ja ihaillut Jonna Nordströmin suunnittelemia Jonsukkia ja ilmestyipä häneltä juuri Villasukkarakkautta -kirjakin :)
  Ihanaa joulun odotusta!

  • Avatar soile sanoo:

   Kiitos. Minullakin aina joskus tulee tää sukankutomisinto ja sitten niitä tulee tehtyä useammat. Mukavaa hommaa☺️ Pitääpä tutustua tuohon Jonsukkaan.

 3. Avatar Kastehelmib sanoo:

  Hei, kyllä pukkaa sukkaa ja itseasiassa pukannut kesästä lähtien. Iso pino odottaa paketointia läheisille. Kuvan mallilla olen tehnyt useammat sukat. Kiva malli. Lankoja vaihtamalla saa helposti eri näköistä sukkaa. Tällä hetkellä teen uusia teriä vanhoihin kirjoneulesukkiin. Kivoja joulunalushetkiä.

  • Avatar soile sanoo:

   Minäkin yhtenä jouluna kudoin kaikille meillä joulua viettäneille sukat lahjaksi. Mukavaa joulunalusaikaa myös sinne <3