25.02.2020

Puolen vuoden loma

Voi ihanuus tuota kevätaurinkoa ja tiedättekö mitä? Minä saan nauttia siitä vaikka koko päivän ulkoillen. Järjestin nimittäin itselleni puolen vuoden vuorotteluvapaan.Aloitin vapaat helmikuun alusta ja aika on kyllä mennyt kuin siivillä näin toimeettomanankin.Vapaani ensimmäisen viikon vietin tyttäreni perheen luona Kööpenhaminassa. Seuraavat pari viikkoa on mennyt ihan laiskotellessa. Maaliskuun lopulla on ohjelmassa New Yorkin reissu ystävättäreni kanssa.Huhtikuun alussa vietän jälleen viikon Kööpenhaminassa. Kesän kynnyksellä on myös tarkoitus viettää kokonainen kuukausi Kööpenhaminassa. Paljon on siis ainakin matkustusta tiedossa. Hiukan kyllä jännittää tuo koronaviruksen leviäminen, että voiko se lopettaa kaiken matkustamisen maiden välillä? No mutta, mennään nyt päivä kerrallaan ja katsellaan mitä tulevaisuus tuo tullessaan.


14 Responses to “Puolen vuoden loma”

 1. Avatar Riikka sanoo:

  Oi vitsi sun vuorotteluvapaa ja sen suunnitelmat kuulostavat ihanilta! Tuollainen tauko töistä tekee niin hyvää. Ihania vapaita! :)

  • Avatar soile sanoo:

   Kiitos, olen kyllä niin onnellinen, että vapaa järjestyi ja saan nyt enemmän viettää aikaa kaukana asuvien lasteni kanssa.

 2. Avatar Marita sanoo:

  Onpa ihana kuulla irtiotostasi Soile! Tässä iässä on niin paljon muutakin tekemistä kuin työ, jota on tullut tehtyä jo ihan tarpeeksi. Minulla on päättymässä 35 vuoden työrupeama kesäkuussa ja tuskin voin uskoa todeksi, että ihan uusi aika on alkamassa. Aika jossa minä itse saan päättää miten päiväni täytän ja ajan kulutan. Voin kerrankin keskittyä itseeni ja vaikka kodin kuntoon laittamiseen saatika lapsiini ja pieneen lapsenlapseen, vanhempiini, ystäviini jne. Nauti ajastasi!H yvin tulevat alkukuukaudet oletkin jo suunnitellut :)

  • Avatar soile sanoo:

   Nimenomaan; paljon muutakin pitää elämään mahtua kuin työ. Nyt kun vapaan ottaminen mahdollistui, niin samalla mahdollistui se itselle niin tärkeä asia eli viettää enemmän aikaa oman rakkaan lapsenlapsen kanssa ja tietysti koko perheen kanssa. Varsinkin kun kaikki lapset ovat niin kaukana nykyään. Ihana kun sinulla on jo niin lähellä täydet vapaat. Itse olen miettinyt, että kun sen puolikkaan eläkkeen saa hakea, niin taida itsekin höllätä jo silloin työpäiviä.

 3. Avatar Sade sanoo:

  Miten ihanaa! Meilläkin tytär asuu ulkomailla ja juuri tuollaisen irtioton haluaisin – ja aionkin tehdä:)

  • Avatar soile sanoo:

   Kyllä se lasten näkeminen ja heidän kanssaan ajanvietto on sitä ihaninta mitä voi olla. Ihana kun sain siihen näin mahdollisuuden.

 4. Avatar Marja K sanoo:

  Voi, miten hienoa, että olet saanut järkättyä lomaa😊. Ja hienoja reissuja on tiedossa. Varmaan ihana viettää aikaa lasten luona, kun ei ole kiirettä voi viipyä pidempään. Kyllä itsekin olen monesti miettinyt, että elämässä pitäisi olla muutakin kuin työ ja ainainen kiire ja stressi. Olisi ihanaa matkustella ja tehdä mitä lystää, ilman aikataulua.Toivottavasti olisi vielä hyvässä kunnossa, kun eläkeikä koittaa, että voisi toteuttaa haaveita 😀. Sitäkin saa odotella vielä monia vuosia. Valitettavasti itselläni ei ole mahdollisuutta vuorotteluvapaaseen, sijaisen löytäminen pienellä paikkakunnalla olisi haastavaa.

  • Avatar soile sanoo:

   On kyllä niin ihana kun tietää, että puolen vuoden ajan voi mennä minne haluaa ja milloin haluaa. Tällainen irtiotto työarjesta on kyllä niin luksusta.

 5. Avatar Sari sanoo:

  Ihanaa ja aktiivista vuorotteluvapaata, kivoja suunnitelmia sinulla!
  Muutama vuosi sitten olin itsekin puoli vuotta vapaalla, siinä ajassa pääsi hyvin irti työkuvioista, mutta poissaolo ei ollut liian pitkä, pienellä kertaamisella sai palautettua työasiatkin taas päähän.

 6. Avatar Mirkku sanoo:

  Antoisaa vuorotteluvapaata! Nauti, olet sen ansainnut. Teillä on kauniit pöytätabletit, mistä olet hankkinut ne?

 7. Avatar Kaarina sanoo:

  Keittiön pöytä on näköjään saanut kaverikseen ihanan maton! Minulla olisi samantyylinen etsinnässä keittiöön, mistähän kyseinen yksilö on hankittu?

  • Avatar soile sanoo:

   Matto on Ikean Lohals. Ostin sen silloin kun tänne muutettiin, mutta sitten alkoi mieli tehdä siihen vaaleampaa mattoa. Nyt hain sen sitten takaisin kun on tuohon puunsävyyn alkanut paremmin tottua :)

Kommentoi