24.03.2020

Helpolla lämmintä leipää

Voiko olla enää helpompaa tapaa saada aikaiseksi leipää. Mielestäni ei. Ehkä vielä helpompaa kuin pataleipäkin on rapeakuoriset yön yli sämpylät. Jauhoja voi vaihdella oman mieltymyksen mukaan, myös spelttijauhot ja gluteiinittomat jauhot käyvät. Sekoittelet vaan aineet sekaisin ja laitat kulhon kelmuun peitettynä jääkaappiin vähintään 12 tunniksi, mielellään vähän kauemminkin voi olla. Minä annoin olla 18 tuntia ennen leipomista.Taikina kohosi tosi hyvin.Nostelin kulhosta jauhotetuin kämmenin sopivan kokoisia nöttösiä suoraan pellille. Minulla annoksesta tuli 10 sämpylää.Veljeni vinkkasi minulle tämän ohjeen ja samalla hän kertoi ripotelleensa siivilän läpi sämpylöiden päälle vähän jauhoja. Näin niistä tuli vähän kivemman näköisiä. Itse ripottelin pinnalle myös vähän seesaminsiemeniä. Uunissa annoin olla 35 minuuttia. Sämpylöistä tuli ihanan rapeita.Niin helpolla syntyi hyvää lämmintä leipää.


8 Responses to “Helpolla lämmintä leipää”

 1. Avatar Ritu sanoo:

  Eilen just kokeilin,tuli tosi rapeita ja hyviä,ja mikä parasta niin helppoja tehdä.

 2. Avatar Marja K sanoo:

  Kiitti vinkistä! Piti heti kokeilla tehdä taikina. Huomenna aamusta sitten leipomaan😊

  • Avatar soile sanoo:

   Niin helpolla hyvää :) Pitää itsekin taas tekasta taikina tekeytymään.

   • Avatar Marja K sanoo:

    Sämpylöistä tuli niin hyviä👍🏻. Ihana rapsakka kuori ja pehmeä sisus. Tein heti uuden taikinan odottamaan huomista😀

    • Avatar soile sanoo:

     Minäkin tehnyt jo kaksi kertaa ja toisella kerralla laitoin paljon kurpitsansiemeniä päälle ennen uuniin laittoa, sopivat hyvin sekä näöltä että maultaan :)

 3. Avatar Erkku sanoo:

  Kiitos Soile sämpylä ohjeesta,tein ne ohjeellasi, enkä ole koskaan,ikinä ,missään saanut noin hyviä sämpylöitä!

Kommentoi